Reuters: Сім держав ЄС прийдуть на інавгурацію Путіна, серед них – Франція

Понеділок, 6 травня 2024, 22:48
Reuters: Сім держав ЄС прийдуть на інавгурацію Путіна, серед них – Франція
Володимир Путін. Фото - getty images

Агентству Reuters стало відомо, що сім держав Європейського Союзу надішлють своїх представників на так звану інавгурацію Владіміра Путіна 7 травня, зокрема Франція, яка буде представлена на рівні посла.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Reuters

Деталі: Європейський дипломат на умовах анонімності повідомив агентство, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть "інавгурацію" кремлівського правителя, але решта сім держав надішлють своїх представників.

Реклама:

Дипломатичне джерело в Парижі окремо уточнило Reuters, що "Франція буде представлена своїм послом в Росії".

Джерело додало, що Франція раніше засуджувала репресивні умови, в яких відбулись вибори, а також організацію виборів на окупованих Росією українських територіях, які Париж вважає порушенням міжнародного права і Статуту ООН.

У Міністерстві закордонних справ України раніше заявили, що не бачать підстав для визнання глави Кремля Владіміра Путіна демократично обраним і легітимним президентом Росії.

ВІДЕО ДНЯ

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель виступає проти присутності представників Євросоюзу на церемонії "інавгурації" кремлівського правителя. Низка держав ЄС уже оголосили, що не будуть присутні.

Після фальсифікованих "виборів" у Росії Путін втратив легітимність як президент цієї держави, тож "Європейська правда" більше не вживає термін "президент" щодо цієї особи. Тут ми обґрунтовуємо та пояснюємо важливість цієї зміни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: