Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наєв: Війна може знову вийти за межі Сходу і Півдня, ми готуємося до цього

Неділя, 26 листопада 2023, 16:55
Наєв: Війна може знову вийти за межі Сходу і Півдня, ми готуємося до цього
Сергій Наєв, фото Міноборони

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв вважає, що війна РФ проти України може знову вийти за межі Сходу і Півдня нашої країни, якщо Росія продовжить нарощувати виробництво озброєнь і технологічно вдосконалюватися за допомогою своїх союзників, а Україна відчуватиме зменшення допомоги з боку партнерів.

Джерело: Наєв в інтерв'ю ABC News

Пряма мова: "Ми розуміємо, що зараз відбувається війна ресурсів. Російська Федерація отримує свої ресурси за допомогою Вісі зла – це Північна Корея, це Іран. А ми за допомогою наших партнерів, отримуючи від них засоби протиповітряної оборони, протистоїмо Російській Федерації їхніми ресурсами.

Реклама:

Треба розуміти, що скорочення допомоги дійсно вдарить по нашій обороноздатності. Але ми будемо боротися тим, що маємо".

Деталі: Наєв попередив, що, якщо Росія продовжить нарощувати виробництво озброєнь і технологічно вдосконалюватися за допомогою своїх союзників, війна може знову вийти за межі Сходу і Півдня.

"Ми готуємося до цього. Ми будуємо оборону, ставимо міни, тренуємо наші війська", - сказав командувач.

ВІДЕО ДНЯ

Видання зазначає, що, за даними ГУР Міноборони, за останні два місяці Росія випустила понад 800 безпілотників над територією України, тримаючи в запасі близько 870 крилатих і балістичних ракет для масштабних атак на енергетичну інфраструктуру країни.

"Технологія має вирішальне значення. Ціль, на яку за старими радянськими технологіями потрібно було витратити 100 снарядів – за допомогою західних технологій потрібно набагато менше, і вона вимірюється цифрами до десяти, тому технологія завжди переважує кількість. І я ще раз підкреслю, що ця допомога для нас дуже і дуже важлива", – сказав Наєв.

Передісторія:

  • Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю The Economist заявив, зокрема, що ситуація на фронті зайшла у глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Йому це нагадує події Першої світової війни.
  • У свою чергу президент Володимир Зеленський заявив, що не вважає ситуацію на фронті патовою і що Україна не буде вести переговори з Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: