Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат зі спільником організували незаконний трансфер чоловіків за кордон

Понеділок, 23 жовтня 2023, 15:07
Депутат зі спільником організували незаконний трансфер чоловіків за кордон
фото прокуратури

За незаконне переправлення чоловіків через держкордон на Буковині затримали депутата територіальної громади та його спільника.

Джерело: Державна прикордонна служба, поліція, прокуратура Чернівецької області

Деталі: Як зазначають у ДПСУ, в ході контролю за вчиненням злочину, в одному з населених пунктів Буковини правоохоронці затримали мікроавтобус.

Реклама:

Окрім водія, в транспортному засобі перебували двоє пасажирів – усі громадяни України. Правоохоронці з'ясували, що водій авта є депутатом однієї з районних рад та співорганізатором схеми незаконного переправлення чоловіків через державний кордон. Він та організатор схеми пообіцяли двом чоловікам переправити їх до Румунії поза пунктами пропуску за грошову винагороду в 5,3 тис. євро з кожного.

Згодом головного організатора протиправної діяльності також затримали.

ВІДЕО ДНЯ

Пізніше правоохоронці провели обшуки за двома адресами проживання фігурантів кримінального провадження, в результаті чого вилучили більше 20 тис. євро та 4,8 тис. доларів США, сім-картки, мобільні телефони, банківські картки та чорнові записи. Крім цього, у фігурантів вилучили 2 автомобілі.

 
фото дпсу

За даними слідства, налагодив схему незаконного збагачення від переправлення чоловіків призовного віку через держкордон 38-річний житель Чернівців.  Для реалізації злочинного плану він залучив своїх знайомих, у тому числі депутата.

Пошуком осіб, бажаючих незаконно потрапити до Румунії, займався чернівчанин, надалі він залучав депутата, який особисто перевозив чоловіків до лінії розмежування держкордону.

Дослівно поліція: "Фігуранти за гроші допомагали чоловікам призовного віку незаконно потрапити до Румунії. Сума "зеленого коридору" коливалася від 4000 до 5300 євро з однієї особи. Наразі слідчі поліції звернулися до суду з клопотанням про обрання затриманим запобіжного заходу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: