Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі демонтували пам’ятник подяки Червоній армії

П'ятниця, 5 травня 2023, 16:20

У польському місті Глубчиці демонтували "пам’ятник подяки Червоній армії", який був встановлений у 1945 році.

Про це повідомив польський Інститут національної пам’яті, пише "Європейська правда".

Обеліск був встановлений на честь 676 червоноармійців 1-го Українського фронту, які полягли в боях за місто у березні 1945 року.

Реклама:

"1945 рік у Польщі, на Опольщині, в інших регіонах, не був роком зіткнення між поневолювачами і визволителями. Це не був рік зіткнення між добром і злом, а рік зіткнення між злом і злом, між поневолювачами і поневолювачами, незалежно від того, були вони німецькими націонал-соціалістами чи радянськими комуністами. З 1939 року вони хотіли знищити Польщу, вони хотіли знищити Центральну Європу", – сказав голова Інституту національної пам’яті Польщі Кароль Навроцький.

 

За його словами, "такі пропагандистські об’єкти не можуть стояти на просторі вільної, незалежної та демократичної Польщі".

ВІДЕО ДНЯ
 

"Бо це не пам’ятник. Це – об’єкт. Пам’ятник повинен мати історичну, наукову або естетичну цінність. Він не історичний, оскільки стосується подій, яких не було, тому що в 1945 році не було ні звільнення, ні героїв від Червоної Армії", – додав Навроцький.

Нагадаємо, 4 квітня Служба державної безпеки Латвії (VDD) затримала Александра Жгуна – учасника групи "Нічна варта", створеної для охорони радянських пам’ятників, що підлягають знесенню.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: