Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Поліція проводить обшуки у в.о. мера Чернігова, він заявляє про політичний тиск

Четвер, 5 вересня 2024, 12:41
Поліція проводить обшуки у в.о. мера Чернігова, він заявляє про політичний тиск
Фото: Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції

Поліція Чернігівської області повідомила, що проводить слідчі дії у міській раді Чернігова у справі щодо незаконного виділення земельної ділянки, в.о. мера Чернігова Олександр Ломако заявив, що силовики паралізували роботу міськради та вбачає в обшуках політичний тиск.

Джерело: Поліція Чернігівської області, департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, в.о. мера Чернігова Олександр Ломако у Telegram

Дослівно поліція: "Санкціоновані обшуки проводяться у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та місцями мешкання її керівників".

Реклама:

Деталі: Повідомляється, що оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській та слідчі слідчого управління обласної поліції викрили факт незаконного відчуження землі територіальної громади міста, чим завдали збитків у значних розмірах.

 

"Посадові особи без проведення аукціону, як того передбачає закон, надали товариству безоплатне право забудови (суперфіцію) земельної ділянки комунальної власності. На цій земельній ділянці у подальшому збудували АЗС.  За фактом зловживання посадовими особами своїм службовим становищем було відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)", - говориться у повідомленні.

 

Ломако у своєму дописі у Telegram заявив, що силовики "увірвалися" до міськради з автоматами, з ухвалою, за якою їм потрібні документи 7-річної давнини за 2017 рік. "На цій підставі, озброєні люди фізично заблокували роботу усієї міськради", - зазначив він.

РЕКЛАМА:
 

Ломако поскаржився, що було паралізувано роботу всіх структурних підрозділів. "Група силовиків замість того, щоб отримати потрібні їм документи за письмовим запитом, обшукують мій кабінет та решту приміщень міської ради", - написав в.о. очільника міста.

Пряма мова Ломака: "Вбачаємо в цьому продовження політичного тиску. Силовики за вказівкою згори вчергове здійснюють атаку на Чернігівську міську раду з метою паралізувати її роботу. Вже протягом тривалого періоду спостерігається залякування депутатів, а тепер силовики залякують і рядових співробітників мерії".

У поліції області пообіцяли, що після проведення процесуальних дій та аналізу отриманої інформації прийматимуться процесуальні рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: