Окупанти хочуть таємно поховати вбитих у Бердянську підлітків Оганнісяна і Ханганова – МІПЛ

Середа, 3 липня 2024, 10:35
Окупанти хочуть таємно поховати вбитих у Бердянську підлітків Оганнісяна і Ханганова – МІПЛ
колаж УП

Окупаційна влада Бердянська планує таємне поховання вбитих українських підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, рідним уже рік не віддають тіла юнаків. 

Джерело: Медійна ініціатива за права людини

Деталі: Про це ініціативі стало відомо від Григорія Оганнісяна, батька Тіграна.

Реклама:

З убитих російськими силовиками підлітків окупаційна влада робить "терористів". За рік після вбивства їх терміново вирішили поховати у безіменній могилі.

Зробити це збираються цілком таємно, не повідомивши рідних ані про час поховання, ані про місце.

Рідним уже понад рік не віддають тіла юнаків.

РЕКЛАМА:

За цей час російські слідчі кілька разів заявляли рідним, що дозволять забрати і поховати підлітків. Однак під різними приводами окупаційна влада щоразу відмовлялає.

Нагадаємо:

  • 16-річні Тігран Оганнісян і Микита Ханганов були активними учасниками антиросійських спільнот.
  • 30 вересня 2022 року військові РФ викрали Тіграна Оганнісяна, який мешкав із бабусею в тимчасово окупованому Бердянську. Під час допитів росіяни катували підлітка, але 5 жовтня відпустили його. Відтоді окупанти регулярно допитували й обшукували домівки Тіграна Оганнісяна і його однокласника Микиту Ханганова.
  • У січні 2023 року російські військові завадили батькам Тіграна вивезти його з тимчасово окупованої території, підлітка повернули з Таганрога.
  • 7 квітня російські військові возили Оганнісяна та Ханганова в Ростов-на-Дону (РФ) для проходження "психолого-психіатричної експертизи".
  • 24 травня Тігран Оганнісян та Микита Ханганов отримали обвинувачення від Слідчого комітету РФ у нібито підготовці диверсії на залізниці. Справу готували до суду, РФ планувала засудити хлопців до 20 років ув'язнення.
  • 15 червня Європарламент ухвалив резолюцію з вимогою припинити переслідувати Тіграна Оганнісяна та Микиту Ханганова, а також випустити їх на підконтрольну Україні територію. 
  • 24 червня російські пропагандисти повідомили про ліквідацію "двох проукраїнських терористів", якими виявилися Тігран Оганнісян та Микита Ханганов. Перед смертю Тігран записав відео, яке завершувалося словами "Слава Україні!". Окупанти звинуватили підлітків у вбивстві військового і поліцейського-колаборанта.

Знати більше: Вони чекали Україну. Історія фабрикації справи та вбивства двох підлітків у окупованому РФ Бердянську

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: