Біля кордону з Угорщиною знайшли покинуте авто: група українців могла втекти через дірку в паркані

Середа, 12 червня 2024, 11:56
Біля кордону з Угорщиною знайшли покинуте авто: група українців могла втекти через дірку в паркані
фото з ТГ Глаголи

Біля кордону з Угорщиною на околиці села Гуняді Закарпатської області прикордонники виявили покинутий мікроавтобус "Фольксваген" та пошкодження загороджувального паркану: перевіряється інформація про можливий незаконний перетин кордону групою українців.

Джерело: журналіст Віталій Глагола у Telegram, речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова та пресслужба Нацполіції в коментарі "Українській правді"

Деталі: Першим про подію повідомив журналіст Глагола. За його словами, під час моніторингу кордону оператор БпЛА прикордонної служби помітив мікроавтобус на польовій дорозі неподалік від лінії розмежування.

Реклама:

Під час обстеження території правоохоронці знайшли сліди, що вели до кордону з Угорщиною, та проріз у загороджувальному паркані і сліди на контрольно-слідовій смузі.

Журналіст зазначав, що 18 людей із покинутого мікроавтобуса могли незаконно перетнути кордон. Водночас у ДПСУ "Українській правді" зазначили, що наразі угорська сторона не підтвердила незаконного перетину кордону.

Пряма мова Федорової: "Днями прикордонний наряд поблизу кордону з Угорщиною на польовій дорозі виявив транспортний засіб без водія. Це був мікроавтобус "Фольксваген". Під час подальшого огляду місцевості виявлено пошкодження загороджувального паркану та сліди осіб.

РЕКЛАМА:

Наразі проводяться необхідні дії для з’ясування всіх обставин. Також перевіряється інформація, зокрема, й щодо кількості порушників, які могли незаконно перетнути кордон, аби потрапити на територію суміжної країни.

Про дану ситуацію повідомлено угорську сторону, яка наразі поки не надавала інформації і не підтвердила факт незаконного перетину кордону".

Деталі: У пресслужбі Нацполу УП додали, що поліція Закарпаття внесла дані про цю подію в ЄРДР за ч 2 ст 332 ККУ (Незаконне перетинання державного кордону групою осіб), авто вилучили як речовий доказ та помістили на спецмайданчик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: