Кірбі: Удар Ізраїлю по Рафаху не призведе до зміни політики США

Середа, 29 травня 2024, 01:41
Кірбі: Удар Ізраїлю по Рафаху не призведе до зміни політики США
Джон Кірбі, фото: Getty Images

Ізраїльський обстріл обʼєкта угрупування ХАМАС у Рафаху, внаслідок якого загинули десятки палестинців, не призведе до зміни політики США щодо підтримки Тель-Авіва.

Джерело: радник Білого дому Джон Кірбі, "Укрінформ"

Пряма мова Кірбі: "Ми й далі не вважаємо, що велика наземна операція в Рафаху була б виправданою. Ми не хочемо, щоб ізраїльтяни вклинювалися в Рафах великими підрозділами... І ми не бачимо цього на даний момент.

Реклама:

Після цього удару в неділю я не можу говорити про зміни у політиці. Це просто сталося".

Деталі: За його словами, ізраїльтяни збираються провести належне розслідування, з якого можна буде робити відповідні висновки.

Відповідаючи на запитання, яка кількість жертв серед цивільного населення спонукала б США до зміни політики, Кірбі зазначив: "Тут немає мірила чи квоти. Як ми вже неодноразово казали, правильна кількість жертв серед цивільного населення дорівнює нулю".

РЕКЛАМА:

При цьому на війні часто гинуть люди, додав він.

Таку саму позицію висловили у Пентагоні.

Пряма мова заступниці речника Пентагону Сабріни Сінґх: "Ми все ще вважаємо: те, що відбувається в Рафаху, і те, що роблять [ізраїльські військові], має обмежений характер".

Нагадаємо:

  • Палестинське угруповання ХАМАС у неділю вперше за останні місяці завдало ракетного удару по одному з районів Тель-Авіва в центрі Ізраїлю. Ізраїльська армія пізніше завдала удару по об'єкту в Рафасі, який, за даними ЦАХАЛ, використовували бойовики.
  • 24 травня міжнародний суд ООН проміжним рішенням у рамках міждержавної скарги, поданої ПАР проти Ізраїлю у зв’язку з операцією у секторі Гази, наказав Ізраїлю невідкладно зупинити наступ у південному місті Рафах.
  • Світова спільнота жорстко засудила авіаудар Ізраїлю по табору переселенців у Рафаху в Секторі Гази у неділю, де щонайменше 45 людей загинуло, ще понад 200 чоловік поранено. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав авіаудар "трагічною помилкою".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: