Нардеп: У Білому домі обговорюють дозвіл Україні бити по території РФ

Неділя, 26 травня 2024, 13:02
Нардеп: У Білому домі обговорюють дозвіл Україні бити по території РФ

Неофіційно із США надходять сигнали, що в Білому домі вже почали обговорювати рішення про надання Україні дозволу бити американською зброєю по території Росії, хоча консенсусу ще немає. 

Джерело: народний депутат Єгор Чернєв, який є головою постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО, "Європейська правда"

Деталі: За його словами, у неформальних бесідах в кулуарах Парламентської асамблеї НАТО американці кажуть, що у Білому домі вже "пішов процес" щодо дозволу Україні бити по території Росії американською зброєю. 

Реклама:

"Проблема поки що полягає в тому, що рішення там приймаються командою, в якій зараз немає консенсусу. Але тиснуть з усіх боків. Шанси є, тож не збавляємо обертів", – додав Чернєв. 

Нагадаємо: Заклики щодо надання Україні дозволу використовувати американську зброю для ураження військових цілей на території Росії вже лунали з Конгресу США.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також заявив, що для окремих союзників настав час переглянути обмеження щодо використання наданої Україні зброї проти цілей на території РФ.

РЕКЛАМА:

The New York Times повідомляла, що держсекретар США Ентоні Блінкен хоче переконати Байдена зняти ці обмеження для України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: