Зеленський: Якби ми мали більше систем ППО й авіації, повітряний флот РФ уже зазнав би краху

Катерина Тищенко — Субота, 25 травня 2024, 17:57

Президент Володимир Зеленський заявив, що, якби Україна мала більше сучасних систем Протиповітряної оборони та авіації, російський повітряний флот зазнав би такого самого краху, як і Чорноморський флот.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова: "Сьогодні у них воїнів на Донеччині є результат, який є необхідним на всіх напрямках, в усіх тих районах, де російські удари загрожують нашим позиціям, містам і громадам – воїни нашої 110 окремої механізованої бригади, які збили сьогодні черговий Су-25.

Звичайно, якби у нас було більше адекватних, сучасних систем ППО та авіації, то російський повітряний флот уже зазнав би такого ж краху, як їхній Чорноморський флот, і російський терор став би просто неможливим.

Збивати російську бойову авіацію, російські ракети, їхні дрони – це реально миротворчі заходи".

Деталі: Зеленський також повідомив, що заслухав перші доповіді щодо удару по будівельному гіпермаркету в Харкові. Він відзначив, що всередині було багато працівників та відвідувачів, виникла пожежа на всій території.

Пряма мова: "Цей удар по Харкову – черговий прояв російського божевілля. Ніяк інакше це назвати просто не можна. Тільки такі божевільні, як Путін, здатні вбивати й тероризувати людей так підло".