Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Кулеба наголосив партнерам, що удари по цілях в Росії дозволять швидше закінчити війну

Вівторок, 21 травня 2024, 18:44
Кулеба наголосив партнерам, що удари по цілях в Росії дозволять швидше закінчити війну
Дмитро Кулеба. Фото - Getty Images

Глава МЗС України Дмитро Кулеба наполягає, що Україна повинна мати можливість вражати військові цілі на території РФ, оскільки це допоможе швидше наблизити завершення війни. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на слова Кулеби на брифінгу з міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок у Києві

Деталі: Кулеба зробив свою заяву на тлі активних дискусій останнім часом про те, чи повинна Україна мати право вдаряти по російській території зброєю партнерів.

Реклама:

Глава МЗС наголосив, що удари України по цілях на території Росії є абсолютно виправдані, оскільки це "та територія, з якої в Україну приходить смерть і руйнування". 

"Якщо хтось вважає, що ми маємо бути у слабкій позиції і сидіти-чекати, поки смерть прийде за нами, то не дочекаєтесь – ні нашої смерті, ні нашої слабкості.

Краще бути на боці України, тому що чим більше ми зможемо знищити військових цілей на території РФ, тим швидше закінчиться ця війна перемогою України", – сказав міністр.

РЕКЛАМА:

Кулеба також розповів про прохання Києва до союзників збивати російські ракети зі своєї території та зазначив, що якщо вони не хочуть цього робити – є альтернатива. 

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю Reuters підтвердив, що Україна веде переговори з міжнародними партнерами про можливість завдавати ударів їхньою зброєю по цілях на території Росії.

Глава МЗС Литви виступив на підтримку такого дозволу для України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: