На Донеччині поліцейські незаконно нарахували підлеглим майже 2,7 млн "бойових"

Вівторок, 21 травня 2024, 12:59
На Донеччині поліцейські незаконно нарахували підлеглим майже 2,7 млн бойових
фото прокуратури

На Донеччині правоохоронці викрили керівників поліцейських установ, які безпідставно нарахували підлеглим понад 2,6 мільйона гривень бойових доплат.

Джерело: Державне бюро розслідувань, Донецька обласна прокуратура

Деталі: За даними слідства, у листопаді 2022 року начальник Маріупольського міжрайонного відділу Управління поліції охорони в Донецькій області організував схему неправомірного отримання підлеглими додаткової грошової винагороди. Йдеться про виплати співробітникам поліції, передбачені постановою уряду та відповідним наказом МВС України на період дії воєнного стану.

Реклама:

Своїм спільником посадовець залучив головного бухгалтера сектора фінансового забезпечення очолюваної ним установи та начальників Бахмутського районного і Слов’янського міського відділень.

Завдяки їхнім зусиллям, на підставі підроблених документів 24 поліцейських за 3 місяці отримали "бойові" виплати на загальну суму близько 2,7 млн грн.

При цьому вказані співробітники не виконували завдань із відсічі та стримування збройної агресії противника, розвідувальних і контрдиверсійних дій, оперативного розмінування, евакуації населення й охорони об’єктів під час безпосереднього вогневого ураження тощо.

РЕКЛАМА:

Чотирьом правоохоронцям повідомили про підозру в розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій повторно в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах.

 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладення арешту на майно підозрюваних та відсторонення їх від посади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: