В Держдепі заявили, що США принципово хочуть перемоги України у війні проти РФ

Вівторок, 21 травня 2024, 12:46
В Держдепі заявили, що США принципово хочуть перемоги України у війні проти РФ
Метью Міллер, фото: Getty Images

Речник Держдепу Метью Міллер під час брифінгу заявив, що США принципово хочуть, щоб Україна перемогла у війні проти російської агресії.

Джерело: "Європейська правда"

Пряма мова: "Ми принципово хочемо, щоб Україна перемогла у цій війні, та чітко дали це зрозуміти, зокрема надавши їй мільярди доларів допомоги у сфері безпеки".

Реклама:

Деталі: Він також нагадав про промову держсекретаря США Ентоні Блінкена, в якій він говорив про стратегічну поразку, яку Росія "сама накликала на себе", розпочавши цю війну.

"Я думаю, що наша позиція щодо того, кого ми хочемо бачити переможцем у цій війні, а кого ми хочемо бачити переможеним, є досить чіткою вже понад два роки", – резюмував Міллер.

Передісторія:

РЕКЛАМА:
  • Напередодні Сполучені Штати висловили очікування, що Київ застосовуватиме надане йому озброєння по цілях в Україні.
  • Раніше колишня заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, кар’єра якої була пов’язана з Україною та Росією, висловила переконання, що Київ має право уражати військові цілі на російській території й Вашингтон із союзниками має в цьому допомогти.
  • Видання The Wall Street Journal повідомило, що Україна звернулася до адміністрації Байдена з проханням допомогти визначити цілі в Росії, по яких Київ міг би завдати удари власною зброєю, та окремо попросила зняти обмеження на використання наданої США зброї проти військових об'єктів на території РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: