Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується

П'ятниця, 26 квітня 2024, 19:42
Естонська розвідка: Ймовірність розвалу української оборони зменшується
Ілюстративне фото - Getty Images

Керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг вважає, що Росія намагається використати останнє вікно можливостей перед прибуттям в Україну західної військової техніки та боєприпасів для інтенсифікації атак.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на ERR, Ківісельг сказав на брифінгу 26 квітня

Деталі: За словами представника естонської розвідки, основна активність російських сил, як і раніше, зосереджена на тиску на місто Часів Яр на захід від Бахмута, на Мар'їнському напрямку на захід від Донецька та атаках на населені пункти на залізниці, що з'єднує Авдіївку з Покровськом.

Реклама:

"В останньому випадку російські війська також здійснили локальний прорив української оборони у районі населеного пункту Очеретине. Зберігаючи темп і швидкість атак, Росія намагається використати останнє вікно можливостей, поки західна військова допомога повністю не прибула в Україну і не була розгорнута в операціях", – вважає він.

Водночас, додає Ківісельг, успіхи Росії на полі бою залишаються локальними, а ймовірність розвалу української оборони та фронту зменшується.

Окремо керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії прокоментував російські обстріли мирного населення України, метою яких назвав створення так званої нічийної зони.

РЕКЛАМА:

"Однак, завдяки успішним операціям протиповітряної оборони, Україна змогла зменшити використання російських дальніх бомбардувальників для нанесення глибоких ударів протягом останнього тижня, а також знизити інтенсивність бомбардувань", – додав Ківісельг.

Він додав, що Україна здійснює систематичні глибокі удари, атакуючи низку військових об'єктів у Криму та нафтових об'єктів на території Росії.

Розвідка Міністерства оборони Британії раніше зауважила, що попри значні втрати РФ здатна захоплювати населені пункти поблизу Авдіївки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: