Білий дім не підтримає законопроект про допомогу лише Ізраїлю

Олена Івашків — Вівторок, 16 квітня 2024, 00:33

Білий дім оголосив, що виступає проти окремого законопроекту про допомогу Ізраїлю без допомоги Україні.

Джерело: брифінг прессекретаря Білого дому Карін Жан-П’єр

Деталі:  Вона сказала, що "ми не приймемо окремий" законопроект про допомогу Ізраїлю.

За словами  Жан-П’єр, окремий законопроект не допоміг би Ізраїлю та Україні. Це фактично затримало б... необхідну допомогу. 

Вона також закликала Палату представників прийняти законопроект про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню на 95 мільярдів доларів США .

Раніше під час брифінгу речник національної безпеки Джон Кірбі заявив, що Білий дім "проти окремого законопроекту, який діятиме лише щодо Ізраїлю, який пропонують".

Нагадаємо:

  • Лідер більшості в Палаті представників Стів Скаліз заявив у суботу, що цього тижня палата представників змінить свій графік, щоб "розглянути закони, які підтримують нашого союзника Ізраїль і притягають до відповідальності Іран і його терористичних поплічників", але поки що незрозуміло, що це будуть за закони, і наскільки вони можуть відрізнятися від законопроєкту, ухваленого Сенатом.
  • Лідер більшості у Сенаті США, демократ Чак Шумер заявив у понеділок про досягнення консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю, Конгрес має діяти швидко, щоб відправити допомогу обом країнам.
  • Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив у неділю, що палата "спробує ще раз" проголосувати за військову допомогу Ізраїлю у відповідь на широкомасштабну атаку Ірану. Але він не уточнив, чи буде пакет підтримки України об'єднаний з допомогою Ізраїлю, і чи буде проголосований на цьому тижні.
  • Жорсткі консерватори застерегли Джонсона від включення фінансування України до будь-якого пакету допомоги Ізраїлю.
  • У п'ятницю Джонсон обговорював підтримку України з потенційним кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом.
  • Трамп після зустрічі з Джонсоном сказав, що підтримує схвалення фінансової допомоги Україні, але у формі позики.