Зеленський повідомив про "максимально конкретну" нараду щодо дронів

Понеділок, 1 квітня 2024, 15:28

Президент Володимир Зеленський повідомив, що на нараді щодо дронів було ухвалено рішення про спрощення процедури закупівель, імпорт комплектування, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів БПЛА.

Джерело: глава держави в соцмережах

Пряма мова: "Разом з військовими та урядовцями провели майже тригодинну, максимально конкретну нараду щодо дронів.

Оновили й деталізували плани виробництва на поточний рік за всіма типами безпілотників: FPV, бомбардувальниками, розвідниками, а також за далекобійними дронами для особливих завдань".

Деталі: Також, за словами глави держави, сторони обговорили, як забезпечити гнучкість українського ОПК. Потреби фронту постійно змінюються, тож вітчизняні виробники мають вчасно реагувати на них, йдеться у повідомленні глави держави.

Зеленський повідомляє про ухвалення важливих рішень: щодо спрощення процедури закупівель, імпорту комплектування, нарощування виробництва снарядів для дронів і навчання операторів.

Пряма мова: "Проєкт побудови комплексної системи керування засобами РЕБ для захисту наших воїнів і техніки від російських БпЛА. Систему вже тестують на окремих напрямках. Запланували масштабування проєкту на весь фронт".

Що передувало: В грудні 2023 року президент Володимир Зеленський пообіцяв, що наступного року Україна виготовить мільйон FPV-дронів.

Читайте також: Мільйон FPV-дронів для ЗСУ. Чи може Україна виконати обіцянку Зеленського

На шляху до мільйона дронів. Результати виробництва БПЛА, технологічні виклики і нові завдання на 2024 рік