Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Чехія завершила збір грошей на 800 тисяч снарядів для України

Четвер, 7 березня 2024, 19:27
Чехія завершила збір грошей на 800 тисяч снарядів для України
Фото: Getty Images

Союзники України передали Чехії всі кошти, необхідні для закупівлі 800 тисяч артснарядів для Києва.

Джерело: заява президента Чехії Петра Павела, чиї слова цитує інформагентство ČTK, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: За словами чеського президента, "станом на сьогоднішній ранок ми зібрали загальну суму для закупівлі всіх боєприпасів, 800 тисяч штук".

Реклама:

Він додав, що далі уряд Чехії підпише меморандум із усіма країнами, що долучились до ініціативи – а таких 18 – і надасть детальну інформацію про графік і подальші кроки. Уточнювати, хто саме й скільки доклався, Павел відмовився.

Президент Чехії прогнозує, що боєприпаси мають прибути в Україну "найближчими тижнями". "Тепер це буде залежати від майстерності наших компаній та міністерства оборони, щоб прискорити весь процес", – додав він.

Нагадаємо: На Мюнхенській безпековій конференції чеський президент Петр Павел заявив, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО, які можна за кілька тижнів відправити в Україну, якщо знайти для цього фінансування.

РЕКЛАМА:

Напередодні агентство Bloomberg повідомило, що Чехія знайшла майже всі кошти на 800 тисяч снарядів для України. Останньою публіяно про свій внесок заявила Норвегія, яка передасть 150 мільйонів доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: