Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

П'ятниця, 29 березня 2024, 09:40
Сирський вперше прокоментував відставку Залужного
ілюстративне фото Генштабу

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових – виконувати накази.

Джерело: головком Сирський в інтерв'ю "Укрінформу"

Деталі: Призначення Сирського відбулося після гучної і не зовсім зрозумілої відставки з цієї посади генерала Валерія Залужного. Журналіст поцікавився, з чим були пов’язані такі зміни, як і переформатування, практично, усього військового керівництва.

Реклама:

Пряма мова: "У військових є один обов’язок – ми не обговорюємо наказів, ми їх виконуємо. Тож якщо у президента країни, верховного головнокомандувача, були причини для такої заміни, особливо під час активної фази війни, – це означає, що ці причини – вагомі.

Ми з Валерієм Федоровичем працювали пліч-о-пліч у найважчі часи від початку російського повномасштабного вторгнення, та навіть раніше. Працювали як одна команда. Бажаю йому успіху на новій і дуже відповідальній посаді".

Деталі: Сирський запевнив, що "всі знання і весь досвід, який був набутий вже під час повномасштабної війни у боях з переважальними силами противника, будуть спрямовані на підвищення ефективності наших дій та максимального ураження ударних угруповань противника".

РЕКЛАМА:

Головком зазначив, що склад Генерального штабу та інших органів військового управління буде оновлений завдяки бойовим офіцерам з великим практичним досвідом бойових дій, який вони набували на полях вже цієї війни.

Читайте також: Армія без Залужного. Хто такий генерал Сирський, якого Зеленський призначив головнокомандувачем

Передісторія:

  • 8 лютого 2024 року президент Володимир Зеленський призначив генерал-полковника Олександра Сирського головнокомандувачем Збройних сил України.
  • Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк серед причин звільнення Валерія Залужного назвав необхідність переглянути тактику дій та не допустити стагнації по лінії фронту.
  • 7 березня Зеленський погодив кандидатуру  Залужного на посаду посла України у Великій Британії, Міністерство закордонних справ України спрямувало британській стороні відповідний запит.
  • 9 березня стало відомо, що генерала Валерія Залужного та генерал-лейтенанта Сергія Шапталу було звільнено з військової служби рішенням ВЛК за станом здоров’я.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:51
Чи матимуть чоловіки-педагоги з кадрового резерву відстрочку? У МОН дали відповідь
13:45
фотоКривий Ріг: під завалами будівлі Нацполіції знайшли ще одне тіло, розбір завершили
13:28
футзалЗварич зможе зіграти проти Венесуели у чвертьфіналі чемпіонату світу
13:23
Боррель про участь Угорщини в ініціативі Китаю і Бразилії: Думають категоріями капітуляції
13:15
Розбещував та ґвалтував підлітків, а згодом пішов у монастир: у Харкові повідомили про підозру вчителю
12:59
США ретельно вивчають український "план перемоги" – Блінкен
12:45
Зривав прапори та викидав хрести: на Тернопільщині затримали чоловіка за наругу над могилами військових
12:27
У фірми відсудили три мільйони за забруднення повітря
12:19
фотоКількість загиблих у лікарні Сум зросла до 8 – Зеленський
12:15
У Києві на виробництві чоловікові відрізало частину руки: судитимуть директора
Усі новини...
Реклама: