Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

США та Японія оновлять безпекові угоди через загрозу Китаю — FT

Понеділок, 25 березня 2024, 10:19
США та Японія оновлять безпекові угоди через загрозу Китаю — FT
Президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Фото: Getty Images

Видання Financial Times дізналося, що Сполучені Штати та Японія планують найбільше за понад 60 років оновлення договору про безпеку на тлі загроз з боку Китаю.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на Financial Times

Деталі: Президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосять про плани реструктуризації військового командування США в Японії з метою посилення оперативного планування і навчань між країнами, розповіли джерела видання.

Реклама:

За їхніми словами, план буде оприлюднений 10 квітня, коли Байден прийме Кісіду в Білому домі.

Союзники хочуть зміцнити свої зв'язки у сфері безпеки, щоб відповісти на те, зростання загрози з боку Китаю, яка вимагає від їхніх військових співпраці і більш злагодженого планування, особливо в кризових ситуаціях, таких як потенційний конфлікт на Тайвані.

Білий дім, Пентагон та командування Тихоокеанського флоту США відмовилися від коментарів. Японський уряд також не надав коментарів.

РЕКЛАМА:

Раніше адмірал Джон Аквіліно, керівник Індо-Тихоокеанського командування США заявив, що Китай нарощує свій військовий та ядерний арсенал та буде готовий до вторгнення на Тайвань до 2027 року.

У грудні минулого року ЗМІ повідомили, що глава Китаю Сі Цзіньпін заявив президенту США Джо Байдену під час їхнього саміту в Сан-Франциско, що Пекін возз'єднає Тайвань з материковим Китаєм, але коли це відбудеться – ще не визначено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: