Політики Франції розкритикували інтерв′ю Макрона щодо підтримки України

П'ятниця, 15 березня 2024, 10:08
Політики Франції розкритикували інтерв′ю Макрона щодо підтримки України
Емманюель Макрон, фото: Getty Images

Після інтерв′ю президента Франції Емманюеля Макрона 14 березня щодо ситуації в Україні і заяви про те, що потрібно бути готовими протистояти Росії, ліві і праві політики розкритикували очільника держави.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на BFMTV

Деталі: Лідер "Нацоб’єднання" Жордан Барделла звинуватив Макрона у тому, що він буцімто взявся за тему війни без конкретної мети та використовує її для внутрішніх електоральних цілей перед виборами. "Така форма легковажності, безвідповідальності й цинізму має чим турбувати французів", – заявив він.

Реклама:

"Якщо підживлювати війну, врешті закінчується тим, що ведеш її, а хто хоче миру, ті готує мир. Він (Макрон) – ні", – прокоментував лідер "Нескореної Франції" Жан-Люк Меланшон, заявивши також, що Макрон "займається залякуванням", коли каже, що в Україні вирішується майбутнє не лише України, а й усієї Європи, у тому числі Франції. 

Очільник комуністів Фаб’єн Руссель заявив, що Макрон "готовий оголосити війну Росії, щоб "замаскувати свій провал у Франції". 

"Таке враження, що Макрон грається у війну як у конструктор Playmobil", – заявила племінниця Марін Ле Пен Маріон Маршаль, яка на європейських виборах очолюватиме список ультраправої партії Еріка Земмура "Reconquête!.

РЕКЛАМА:

Лідер правих "Республіканців" Ерік Сіотті поставив питання про те, чи Макрон "хоче воювати з Росією чи підсилити свої політичні позиції у розпал європейських виборів". 

"Підтримувати Україну – це потрібно. Але дмухати на вуглини потенційного світового конфлікту для електоральних цілей – ні", – додав Сіотті. 

Лідерка "зелених" Марін Тондельє сказала, що Макрон "не звучить переконливо" і фактично сам на сам у Європі з такою позицією.

Передісторія:

  • Увечері 14 березня Емманюель Макрон дав інтерв’ю французьким телеканалам, де ще раз пояснив, що вважає Росію серйозною стратегічною загрозою для Європи і супротивником Франції за даних обставин, тому Франція має рішуче підтримувати Україну.
  • Серед іншого, він наголосив, що тривалий мир в Україні вимагає таких умов завершення війни, коли Україна поверне контроль над усіма своїми територіями, включно з Кримом.
  • У тому ж інтерв'ю Макрон наголосив, що якщо Париж і вирішить відправити в Україну французькі війська, відповідальність за це лежатиме виключно на Росії.
  • Нагадаємо, раніше цього тижня у Національній асамблеї Франції схвалили доповідь прем'єра Габріеля Атталя щодо стратегії підтримки України та укладеної двосторонньої безпекової угоди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:56
Тисячі людей протестували на Канарських островах проти надмірного туризму
21:37
оновлюєтьсяРосіяни запустили ударні БпЛА з півночі й півдня
21:14
Зеленський закликав партнерів до чесної реакції на вступ КНДР у війну: Треба протидіяти
21:10
футболКриворізький "Кривбас" мінімально здолав луганську "Зорю" у 10 турі УПЛ
20:53
Зеленський збирає РНБО щодо МСЕК і "інвалідів", вимагає рішень правоохоронців
20:44
тестПрощавайте, Ванюшкине і Московське. Пригадайте старі і нові назви перейменованих міст
20:35
ЗМІ: Лівійцю, що хотів атакувати посольство Ізраїлю в Німеччині, раніше відмовили у притулку
20:10
Президентка Грузії на мітингу звернулася до Зеленського: Разом увійдемо до Європи
20:03
Євроінтеграційний референдум у Молдові визнали таким, що відбувся
19:59
фото, оновленоРосіяни обстріляли село на Харківщині: під завалами знайшли тіла двох людей
Усі новини...
Реклама: