Якщо США зменшать допомогу Україні, "буде новий геополітичний розклад" – Зеленський

Понеділок, 5 лютого 2024, 00:36
Якщо США зменшать допомогу Україні, буде новий геополітичний розклад – Зеленський
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський заявив про сподівання на подальшу підтримку США і попередив, що в разі її зменшення "буде новий геополітичний розклад".

Джерело: Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Tg1

Пряма мова: "Я хочу вірити і сподіватися, що якщо в Сполучених Штатах відбудуться зміни, то лінія (підтримки України – ред.) залишиться такою самою".

Реклама:

Деталі: Так Зеленський відповів на запитання про можливість обрання Дональда Трампа президентом США.

Пряма мова: "У Республіканській партії є радикальні голоси, але також багато людей, які підтримують Україну.

Вирішує народ Сполучених Штатів, але якщо вони мають намір зменшити допомогу Україні, то буде новий геополітичний розклад.

РЕКЛАМА:

Путін прорве нашу оборону, він піде вперед і так просто не зупиниться".

Нагадаємо:

  • Майк Джонсон на пресконференції 30 січня заперечив, що його позиція щодо домовленості про захист кордону з Мексикою, яку республіканці пов'язали з додатковим фінансуванням для України, має на меті допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах.
  • Перед цим він заявив, що законопроєкт Сенату щодо кордону, який включає допомогу Україні, а також іншим країнам, не схвалять в Палаті представників, якщо повідомлення про його умови відповідають дійсності.
  • Представники Республіканської партії вимагали від Білого дому рішучих заходів для стримування нелегальної імміграції на кордоні США й Мексики.
  • Через суперечки щодо того, які саме заходи потрібно вжити, у Конгресі застряг пакет додаткового фінансування, який передбачає 61 мільярд доларів на потреби України.
  • У Білому домі раніше заявили, що вже не мають грошей для нової військової підтримки України до її ухвалення Конгресом США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: