Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Байден оголосив про нові понад 500 санкцій проти Росії через смерть Навального і війну

П'ятниця, 23 лютого 2024, 13:40
Байден оголосив про нові понад 500 санкцій проти Росії через смерть Навального і війну
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден оголосив, що Сполучені Штати запроваджують більш ніж 500 санкцій проти РФ та нові експортні обмеження проти майже 100 організацій напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення в Україну та після смерті Алексєя Навального.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву, оприлюднену на сайті Білого дому в четвер

Деталі: "Сьогодні я оголошую про запровадження понад 500 нових санкцій проти Росії за її загарбницьку війну проти України та за смерть Алексєя Навального, мужнього антикорупційного активіста і найзапеклішого лідера путінської опозиції", – оголосив Байден.

Реклама:

Він повідомив, що ці санкції будуть спрямовані проти осіб, пов'язаних із ув'язненням Навального, а також проти російського фінансового сектору, оборонно-промислової бази, закупівельних мереж та осіб, які ухиляються від санкцій на багатьох континентах.

"Вони (санкції) забезпечать, щоб Путін заплатив ще більшу ціну за свою агресію за кордоном і за репресії всередині країни", – сказав Байден.

США також запроваджують нові експортні обмеження проти майже 100 організацій, які надають приховану підтримку російській військовій машині, повідомив президент США.

РЕКЛАМА:

"Ми вживаємо заходів для подальшого скорочення енергетичних доходів Росії. І я доручив своїй команді посилити підтримку громадянського суспільства, незалежних ЗМІ та тих, хто бореться за демократію в усьому світі", – заявив американський президент.

Нагадаємо, Велика Британія у четвер, 22 лютого, напередодні другої річниці повномасштабного російського вторгнення, оголосила про нові санкції проти РФ за її агресію проти України.

23 лютого Рада ЄС ухвалила тринадцятий пакет обмежувальних заходів проти Росії і тих, хто несе відповідальність за продовження війни проти України, а також тих, хто суттєво підтримує військові зусилля РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: