Волонтери збирають майже 300 мільйонів на морські дрони Sea Baby

Четвер, 22 лютого 2024, 10:47

Платформа United24 разом із волонтерами збирають 297,5 мільйонів гривень на 35 морських дронів Sea Baby, за перші хвилини збору вдалося зібрати мільйон. 

Джерело: реліз United24, наданий УП

Дослівно: "Фандрейзингова платформа UNITED24 та monobank разом з українськими волонтерами Сергієм Стерненком та Ігорем Лаченковим розпочали збір на 35 морських дронів Sea Baby.

Це перший збір на легендарні човни, завдяки яким СБУ вразила Кримський міст, а також 9 російських суден. За внесок від 100 гривень можна виграти одну з 35 карток, на яких лежать 100 000 гривень, за пожертву від 1000 гривень — картку з мільйоном гривень на рахунку від мережі мультимаркетів "Аврора".

Деталі: Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що за 6 хвилин вдалося зібрати перший мільйон на Sea Baby, а за годину - більше 20 мільйонів.

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — розробка Служби безпеки України. Протягом 2022-2023 років дрони СБУ вразили фрегати "Адмирал Макаров" та "Адмирал Эссен", а також мінний тральщик "Иван Голубец" і патрульний корабель "Ладный", ракетоносії "Самум" та "Буян", корабель "Павел Державин" та великий військовий буксир "Профессор Николай Муру", розвідувально-гідрографічний корабель "Владимир Козицкий".

Також за допомогою Sea Baby СБУ пошкодили Кримський міст.

Sea Baby, на який збирають кошти, здатний нести 850 кілограмів вибухівки, розганятись до 90 км/год та долати відстань 1000 кілометрів. Його корпус виготовлений з матеріалу, який не помічають радари.

Вартість морського дрона Sea Baby — 8,5 млн грн. UNITED24, monobank, Стерненко та Лачен збирають на 35 таких дронів. За пожертву 8,5 млн грн учасники збору можуть дати назву безпілотному човну.