Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Британська розвідка: РФ втратила 400 одиниць техніки під час штурму Авдіївки

П'ятниця, 16 лютого 2024, 19:58
Британська розвідка: РФ втратила 400 одиниць техніки під час штурму Авдіївки
Фото: Getty Images

Російські сили поступово відрізають місто Авдіївка на Донеччині, яке вони прагнуть захопити з жовтня, але зазнали суттєвих втрат.

Джерело: огляд розвідки Міністерства оборони Британії за 16 лютого, повідомляє "Європейська правда"

Деталі: Британська розвідка зазначає, що на Авдіївці наразі зосереджені основні зусилля російського наступу.

Реклама:

"Росія докладає цілеспрямованих зусиль для захоплення міста з жовтня 2023 року і досягла поступового, стійкого прогресу у відрізанні міста, а Збройні сили України посилюють свої позиції у відповідь", – йдеться в огляді.

За оцінками, які наводить розвідка британського Міноборони, за час кампанії із захоплення Авдіївки РФ втратила щонайменше "400 танків, бойових машин піхоти та іншої техніки, а також, ймовірно, тисячі осіб особового складу".

Також вона звертає увагу на наступальні дії росіян на захід від Бахмута, метою яких, найімовірніше, є захоплення міста Часів Яр. Водночас РФ не змогла просунутися далі Бахмута з моменту його захоплення у травні 2023 року, нагадує британська розвідка.

РЕКЛАМА:

Українська армія вже кілька місяців тримає оборону Авдіївки від дедалі сильнішого натиску окупантів. Останніми днями становище погіршується і, за деякими повідомленнями, українським силам може навіть загрожувати оточення в місті.

У Білому домі напередодні говорили, що одна з причин критичної ситуації в Авдіївці – нестача артилерійських снарядів, які США зараз не можуть надавати через відсутність схваленого додаткового фінансування в Конгресі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: