Після знищення "Цезаря Кунікова" ракетна небезпека з моря нікуди не поділася – Гуменюк

Четвер, 15 лютого 2024, 18:40
Після знищення Цезаря Кунікова ракетна небезпека з моря нікуди не поділася – Гуменюк
Наталія Гуменюк. фото з її Facebook

Попри знищення Силами оборони України чергового російського корабля, ракетна небезпека з Чорного моря не зникла.

Джерело: керівниця об’єднаного пресцентру Cил оборони півдня полковник Наталія Гуменюк в ефірі національного телемрафону

Пряма мова: "Вони все ж таки в Чорному морі є, хоча і затиснуті у південно-східній частині, але все ж таки вони там перебувають і сьогодні ще раз нагадали про те, що і "Калібри" в них є, і випустити вони їх можуть по території України. Це означає, що ракетна небезпека з моря нікуди не поділася, вона залишається.

Реклама:

Але ми пам’ятаємо про те, що вони мають певні складнощі з використанням цього потенціалу. Тим не менше, ворог досить підступний і не полишає спроб, і про це свідчить якраз крайній маршрут "Цезаря Кунікова". Ворог не полишає спроб переміщувати своє майно з Новоросійська в Севастополь і в зворотному порядку.

Це говорить про те, що вони продовжують облаштовувати свою логістику й інфраструктуру, намагаються облаштувати так, щоб переспорядження "Калібрів" і обслуговування ракетних установок відбувалося в тому пункті базування, де вони зараз і знаходяться".

Деталі: Гуменюк додала, що російський фрегат ракетоносій "Адмірал Макаров" продовжує нести бойове чергування та спроможний випускати ракети.

РЕКЛАМА:

Полковник нагадала, що не лише масована ракетна атака ворога несе небезпеку, РФ також практикує точкові ракетні удари.

Що передувало: В ніч на 15 лютого Росія випустила по Україні 26 ракет різних типів, зокрема 2 крилаті ракети "Калібр" з Новоросійська.

Силами та засобами Повітряних сил та Сил оборони України було знищено 13 ракет різних типів, зокрема: 8 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55; 1 балістичну ракету "Іскандер-М"/KN-23; 2 крилаті ракети "Калібр"; 2 керовані авіаційні ракети Х-59.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: