Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Від $5 до 8 тисяч за фальшиві діагнози: у Києві викрили схему для ухилянтів

Четвер, 18 січня 2024, 11:06
Від $5 до 8 тисяч за фальшиві діагнози: у Києві викрили схему для ухилянтів
Київський міський центр медико-соціальної експертизи, фото прокуратури Києва

У Києві двом чоловікам та жінці повідомлено про підозру у сприянні в отриманні військовозобов'язаними фальшивих діагнозів, які давали підстави для визнання чоловіків непридатними для військової служби і давали їм можливість виїхати за кордон. 

Джерело: Київська міська прокуратура

Деталі: За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури Києва двох чоловіків і жінку викрили у сприянні в усуненні перешкод у незаконному переправленні військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Реклама:

Згідно з матеріалами слідства, зловмисники розробили механізм фальсифікації документів, що засвідчували нібито наявність у військовозобов’язаних чоловіків тяжких захворювань.  

Зокрема фігуранти сприяли ухилянтам у проходженні фіктивної військово-лікарської комісії та отриманні завідомо неправдивих висновків про непридатність до військової служби, оформленні фіктивних груп інвалідності у медичних установах міста Києва.

У подальшому вони сприяли в отриманні тимчасових посвідчень військовозобов’язаних про непридатність до військової служби з виключенням з обліку у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки міста Київ та Київської області.

РЕКЛАМА:

Фальшиві діагнози надавали підстави для визнання цих чоловіків тимчасово непридатними для військової служби, усуваючи таким чином їм перешкоди для перетину державного кордону України.

Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила від 5 до 8 тисяч доларів США з особи.

Правоохоронці провели низку обшуків за місцями мешкання фігурантів, а також у медичних установах Києва й територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки Київської області.

Встановлюється причетність співробітників медичних установ міста Києва та військовослужбовців до сприяння у реалізації вищевказаної протиправної схеми.

Санкція статті передбачає до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: