У ГУР розповіли, яку зброю Путін отримує від Кім Чен Ина

П'ятниця, 12 січня 2024, 11:30

Головне управління розвідки уточнило, постачання якої зброї Північної Кореї до Росії вдалося підтвердити.

Джерело: представник української військової розвідки Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону новин

Пряма мова: "Що ще передали ми розуміємо.

…Постачання артснарядів, БК, снарядів для РСЗВ, мін – те, що мало підтвердження. Що стосується балістики – інформація, яку ви озвучили (про заяву генпрокурора щодо застосування Росією ракет виробництва Північної Кореї в Україні - ред.), відома, але зараз продовжуються збір даних і дорозвідка, щоб проаналізувати ситуацію".

Деталі: Напередодні заступник начальника ГУР Вадим Скібіцький повідомив, що в Україні у складі окупаційних військ перебувають 462 тисячі російських солдатів та 35 тисяч росгвардійців.

Юсов уточнив, що в цифру понад 460 тисяч враховані також угруповання так званих Шторм-Z.

Пряма мова: "Понад 450 тисяч – це не нова інформація. Вже тривалий період вороже угруповання підтримується у цих межах.

…Це означає, що для повномасштабної наступальної операції, на зразок початку повномасштабного вторгнення, цього ворогу недостатньо. Попри те, що все угруповання в понад двічі більше, ніж на початку повномасштабного вторгнення.

Мобілізація в РФ триває. І після виборів Путіна, цілком імовірно, що актуалізується питання публічної мобілізаційної кампанії.

Що передувало: 

  • Очільник Офісу генпрокурора Андрій Костін 11 січня повідомив, що українські слідчі отримали перші попередні докази того, що Росія могла використати ракети виробництва КНДР при обстрілі Харкова 2 січня.