Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Угорські перевізники блокуватимуть пункт пропуску на кордоні з Україною

Субота, 9 грудня 2023, 23:53
Угорські перевізники блокуватимуть пункт пропуску на кордоні з Україною
пункт пропуску "Захонь", ілюстративне фото ATV

Угорські перевізники збираються з понеділка, 11 грудня, блокувати пункт пропуску "Захонь-Чоп" на кордоні з Україною, вимагаючи повернення дозволів для українських перевізників.

Джерело: Асоціація угорських автоперевізників (MKFE)

Деталі: Зазначається, що поліція дозволила проведення демонстрації угорськими перевізниками, яка має на меті привернути увагу Єврокомісії та угорського уряду до "серйозних ринкових викривлень, які спричинила угода між Європейським Союзом та Україною і Молдовою, що частково лібералізує автомобільні перевезення і поставила багато угорських підприємств у критичну ситуацію".

Реклама:

Перевізники закликають до негайного перегляду угоди та відновлення ліцензій на українсько-угорські перевезення, а також до інтенсивного контролю за українськими перевізниками.

Зазначається, що в понеділок далекобійники розпочнуть демонстрацію біля перехрестя автомагістралі 4 в Дьйорьоці, подібно до демонстрацій польських та словацьких далекобійників, що відбулися протягом останніх тижнів.

Що передувало: Блокада кордону з Україною, влаштована групою польських перевізників, триває вже понад місяць. Віднедавна до неї приєдналися словацькі перевізники.

РЕКЛАМА:

Благодійні та неурядові організації, які постачають військову допомогу ЗСУ, через блокаду зіткнулися із кількатижневими затримками критично важливих поставок безпілотників, електроніки та пікапів.

У Єврокомісії заявили, що виступають проти відновлення системи видачі дозволів для українських далекобійників, що вимагають польські та словацькі блокувальники кордону.

Читайте також: Розблокувати кордон: яким може бути компроміс між Україною та Польщею

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: