Український експорт: вікно відкривається?

Україна почала консультації з Євросоюзом про "гарантії безпеки"

Понеділок, 4 грудня 2023, 20:34
Україна почала консультації з Євросоюзом про гарантії безпеки
ФОТО: GETTY IMAGES

Україна почала консультації з Євросоюзом щодо колективних безпекових гарантій, як розвиток декларації Групи семи про підтримку України, яку підписали на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Офісу президента України

Перший раунд консультацій почав заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом.

Реклама:

Під час консультацій сторони обмінялися баченням підходів до майбутніх безпекових гарантій ЄС з акцентом на безпеково-оборонному сегменті.

Ігор Жовква зазначив, що майбутнє членство України в ЄС саме по собі буде потужною гарантією безпеки для України та європейської спільноти загалом. 

Він  відзначив вагомий внесок Євросоюзу у зміцнення безпеки та обороноздатності України, зокрема шляхом підтримки через Європейський фонд миру та тренувальну місію ЄС. 

РЕКЛАМА:

Також повідомляють, що Жовква від імені президента України передав Шарлю Фрізу орден "За заслуги" ІІІ ступеня – за вагомий внесок у зміцнення й підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Нагадаємо, у листопаді почалися такі консультації з Німеччиною та Італією, а перед тим – з Нідерландами і Францією.

Як відомо, країни "Групи семи" на саміті НАТО у Вільнюсі погодили рамковий документ щодо "гарантій безпеки" для України. Лідери узгодили не конкретні параметри "гарантій безпеки", а їхню рамку, а конкретні двосторонні договори будуть підписані пізніше.

Загалом до декларації приєдналися вже 30 країн. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: