Останній обмін був 7 серпня, Росія не хоче вертати полонених − Лубінець

Середа, 27 грудня 2023, 21:54
Останній обмін був 7 серпня, Росія не хоче вертати полонених − Лубінець
Дмитро Лубінець. Фото з Telegram

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець наразі не вірить у можливість обміну військовополонених у форматі "всіх на всіх", бо Росія зараз взагалі не хоче повертати полонених − останній обмін був аж влітку.

Джерело: Лубінець в інтерв’ю Укрінформу

Пряма мова омбудсмена: "(Провести обмін усіх на всіх − ред.) максимально складно. Останній обмін у нас відбувся 7 серпня. На мою думку, РФ зараз обрала для себе нову тактику – не повертати військовополонених та цивільних осіб і максимально поширювати інформацію серед родичів військовополонених, що нібито Україна винна в тому, що не відбуваються обміни".

Реклама:

Деталі: Лубінець переконаний, що таким чином окупанти хочуть створити додаткову соціальну напруженість усередині України і просто використовувати родичів військовополонених проти української влади.

Пряма мова омбудсмена: "Станом на зараз я не вірю в обмін "всіх на всіх". Можливо, ситуація зміниться. Принаймні я точно можу запевнити всіх, що команда, яка працює по цьому напряму – я, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими – всі щодня працюють над тим, щоб спочатку (взагалі – ред.) були розблоковані обмінні процеси. Ми намагаємося це зробити в різний спосіб. А потім, можливо, ми знову зможемо вийти на теоретичне проведення обміну "всіх на всіх"".

Деталі: Він також додав, що має підтверджену інформацію, що українських військовополонених переміщали через територію Білорусі.

РЕКЛАМА:

Лубінець додав, що полонені тимчасово там перебували, але зараз інформації про те, що вони можуть бути на території Білорусі, немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: