Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Одразу 16 чоловіків затримали поблизу кордону зі Словаччиною

Середа, 27 грудня 2023, 15:19
Одразу 16 чоловіків затримали поблизу кордону зі Словаччиною
фото ДПСУ

Впродовж минулої доби прикордонники Чопського загону затримали 16 громадян України, які намагалися у незаконний спосіб перетнути українсько-словацький кордон.

Джерело: Держприкордонслужба

Деталі: Тринадцятеро з них прямували двома групами, інші троє  йшли по одному. Як уточнили "Українській правді" в пресслужбі ДПСУ, це значна кількість для ділянки одного прикордонного загону (Чопського), оскільки за останні 3 місяці тут фіксували від 2 до 5 осіб за добу, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Реклама:

Нині одну із груп затримали на околиці населеного пункту Дубриничі Ужгородського району. Правоохоронці зупинили легковий автомобіль української реєстрації, який прямував у бік Словаччини, за інформацією оперативних співробітників загону.

У ньому перебували вісім чоловіків призовного віку, які виявилися жителями Закарпаття. Прикордонники встановили, що водій легковика погодився за грошову винагороду доставити до кордону своїх односельчан і сприяти у їх переправленні на територію Словаччини. Під час затримання він намагався втекти, однак військовослужбовці його зупинили.

РЕКЛАМА:

Іншу групу, до складу якої входили четверо закарпатців, зупинили на ділянці відповідальності відділення "Паладь Комарівці". Затримати порушників вдалося також завдяки випереджувальній інформації оперативників. У вказаний ними район вислали додаткові наряди, які виявили групу чоловіків за кількасот метрів від держрубежу.

Ще трьох правопорушників затримали у ході здійснення перевірочних заходів прикордонні наряди на ділянці відповідальності відділів "Ужгород" та "Новоселиця". Один чоловік визнав намір дістатися Словаччини поза пунктами пропуску, двоє інших перебували у прикордонні без документів, що посвідчують особу.

Чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон, затримали в адміністративному порядку. Їх притягнули до адміністративної відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону України.

У діях переправника вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Відповідне повідомлення було надіслано на адресу Ужгородського райвідділу Нацполіції.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: