Оренда елітної квартири за 1 тисячу грн: суд визнав ексголову ВС Князєва винним

Середа, 27 грудня 2023, 12:04
Оренда елітної квартири за 1 тисячу грн: суд визнав ексголову ВС Князєва винним
ВСЕВОЛОД КНЯЗЄВ, ФОТО З СУДОВО-ЮРИДИЧНОЇ ГАЗЕТИ - SUD.UA

Суд визнав ексголову Верховного суду Всеволода Князєва винним у порушенні обмежень щодо подарунків і конфіскував подарунок на суму 906,6 тисяч.

Джерело: Національне агентство з питань запобігання корупції

Деталі: Печерський райсуд Києва за матеріалами НАЗК визнав винним Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків

Реклама:

Суд зобов’язав Князєва сплатити штраф у 2 550 грн та конфіскував подарунок в 906 600 грн.

Згідно з ч. 2 ст. 23 Закону України "Про запобігання корупції" суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткових мінімуми для працездатних осіб.

Порушуючи цю заборону, суддя отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв.м за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

РЕКЛАМА:

На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тисячу гривень.

Що передувало: В жовтні 2023 року в НАЗК склали протокол про адміністративне правопорушення щодо Князєва, який "знімав" квартиру на понад 130 кв.м в елітному районі Києва за 1 тисячу гривень. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: