ISW зафіксував просування російських військ біля Авдіївки та Кремінної

Понеділок, 25 грудня 2023, 03:53
ISW зафіксував просування російських військ біля Авдіївки та Кремінної
Скриншот мапи ISW

24 грудня російські війська підтвердили просування біля Авдіївки та в районі Кремінної.

Джерело: Інститут вивчення війни (ISW)

Деталі: За інформацією військових аналітиків, російські сили нещодавно просунулися поблизу Авдіївки та продовжили позиційні бойові дії з українськими силами 24 грудня. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 грудня, показують, що російські сили просунулися на схід від Степового (на північ від Авдіївки).

Реклама:

Також, ISW констатує, що російські війська нещодавно підтвердили просування в районі Кремінної. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 грудня, показують, що російські війська просунулися на схід від Тернів (на захід від Кремінної).

Ключові висновки ISW за 24 грудня:

  • Верховний представник Європейського Союзу (ЄС) із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що президент Росії Володимир Путін не зацікавлений в обмеженій територіальній перемозі в Україні і продовжуватиме війну "до остаточної перемоги".
  • Повідомляється, що російські війська зменшують авіаційну активність і використання плануючих бомб в Україні після того, як українські сили збили три російських Су-34 на півдні України в період з 21 по 22 грудня.
  • У ніч з 23 на 24 грудня російські війська здійснили серію безпілотних і ракетних ударів по Україні.
  • Міністр оборони України Рустем Умеров в інтерв'ю, опублікованому 24 грудня, детально розповів про зусилля України зі створення стійкого апарату генерації сил воєнного часу та ефективної оборонно-промислової бази (ОПБ).
  • Президент Росії Володимир Путін продовжує вдавати з себе милосердного лідера, який піклується про добробут російських військовослужбовців, а також представляє себе як ефективного головнокомандувача російських збройних сил.
  • Росія, схоже, продовжує свої зусилля з розбудови військових окупаційних сил в Україні, відокремлених від її фронтових підрозділів, використовуючи новостворені підрозділи Росгвардії.
  • 810-а морська піхотна бригада Чорноморського флоту Росії відредагувала своє визнання того, що її особовий склад навмисно застосовує хімічну зброю в Україні, ймовірно, намагаючись приховати те, що може бути доказом очевидного порушення Конвенції про заборону хімічної зброї, учасницею якої є Росія.
  • Дефіцит робочої сили в Росії, який частково є наслідком війни в Україні, за повідомленнями, становив близько 4,8 мільйона осіб у 2023 році і, ймовірно, продовжуватиме посилювати зусилля Кремля, спрямовані на збільшення економічного потенціалу Росії.
  • Російські війська здійснили підтверджені просування поблизу Кремінної та Авдіївки, а позиційні бої тривають вздовж усієї лінії зіткнення.
  • Новосформований 337-й повітряно-десантний (ВДВ) полк (104-та дивізія ВДВ), що діє на східному (лівому) березі Херсонської області поблизу Кринок, продовжує зазнавати втрат.
  • Російські офіційні особи заявили, що Росія достатньою мірою контролює ситуацію на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), незважаючи на нещодавні небезпечні інциденти, що сталися під час російської окупації станції.

РЕКЛАМА:

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: