Український експорт: вікно відкривається?

Білий дім: Лишилося коштів на один пакет військової допомоги Україні

Понеділок, 18 грудня 2023, 21:47
Білий дім: Лишилося коштів на один пакет військової допомоги Україні
Фото: Getty Images

Білий дім у понеділок повторив заклик до Конгресу США поквапитись із затвердженням додаткового фінансування для України, застерігши, що нинішніх коштів вистачить лише на один пакет військової допомоги до кінця року.

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ"; онлайн-брифінг координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі

Деталі: Кірбі сказав, що США планують оголосити про ще один пакет військової допомоги Україні до кінця грудня.

Реклама:

"Однак, коли це буде зроблено…, ми більше не матимемо повноважень на поповнення запасів", – додав він, маючи на увазі, що ці пакети військової допомоги виділялись з американських складів, а кошти скеровувались на їхнє поповнення.

Представник Білого дому вкотре закликав Конгрес без зволікань схвалити запит президента США Джо Байдена з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки, зокрема допомоги для України.

Він повторив, що більшість коштів залишається на американських оборонних підприємствах, які виробляють необхідну для ЗСУ зброю.

РЕКЛАМА:

Фінансовий інспектор Пентагону Майк Маккорд раніше повідомив Конгресу, що до 30 грудня його відомство вичерпає кошти для поповнення запасів зброї, надісланої Україні.

Білий дім у жовтні звернувся до Конгресу США з проханням схвалити додаткове фінансування, зокрема понад 60 мільярдів доларів для України. Але воно застрягло в Сенаті через суперечності між обома партіями в питанні безпеки кордону з Мексикою.

Але існує ймовірність, що Сенат США та, відповідно, і Конгрес у цілому до кінця року навряд чи ухвалить нові обмеження щодо безпеки кордонів, від яких залежить виділення мільярдів доларів допомоги Україні.

Читайте також: В гості за зброєю і грошима: чи змінив візит Зеленського підтримку України з боку США

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: