Поляки знову заблокували рух вантажівок через пункт "Дорогуськ – Ягодин"

Понеділок, 18 грудня 2023, 15:48
Поляки знову заблокували рух вантажівок через пункт Дорогуськ – Ягодин
ілюстративне фото з сайту logist.today

Польські перевізники знову заблокували рух вантажівок через пункт пропуску "Дорогуськ – Ягодин".

Джерело: речник Держприкордонслужби України полковник Андрій Демченко в коментарі "Українській правді"

Пряма мова: "Від прикордонників Польщі через контактний пункт ДПСУ отримала інформацію, що о 15.05 за київським часом на напрямку, який веде до пункту пропуску для автомобільного сполучення "Дорогуськ", що навпроти українського "Ягодин", представники польських перевізників розпочали акцію з блокування руху для вантажних транспортних засобів".

Реклама:

Деталі: За словами офіцера, учасники цієї блокади фактично знаходяться за кілька кілометрів від польського пункту пропуску і обмежують рух вантажівок в обох напрямках - як в бік України, так і тих, які слідують з України.

За інформацією польських прикордонників, організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас інформують, що пропускатимуть транспортні засоби з вантажами гуманітарного характеру та ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються, інші важливі вантажі тощо.

Окрім цього, за наявною інформацією, протестувальники не планують перешкоджати руху автобусів.

РЕКЛАМА:

Демченко зазначив, що впродовж тижня, після розблокування цього напрямку, спостерігалося збільшення кількості вантажівок, які перетинали українсько-польський кордон.

За минулу добу в цьому пункті пропуску оформили 1100 вантажних транспортних засобів. У черзі на ранок на перетин кордону в бік України очікувало 2300 ваговозів.

Що передувало: 11 грудня голова польської гміни Дорогуськ Войцех Сава вирішив розігнати протест перевізників. Вони подали заявку на новий протест, але отримали відмову.

Після того перевізники оскаржили рішення. У п'ятницю Люблінський окружний суд задовольнив їхню скаргу і скасував рішення голови гміни Дорогуська.

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: