Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

"Не єдина брехня Путіна": у ГУР озвучили свої дані про кількість російських солдатів в Україні

П'ятниця, 15 грудня 2023, 16:01
Не єдина брехня Путіна: у ГУР озвучили свої дані про кількість російських солдатів в Україні
Андрій Юсов, фото "Української правди"

Українська воєнна розвідка запевняє, що російський диктатор Володимир Путін під час пресконференції завищив кількість військових на фронті: не 617 тисяч, а близько 450 тисяч людей воюють проти України.

Джерело: представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини" 15 грудня

Пряма мова: "Ворог подає викривлені дані, щоб спричинити інформаційний тиск на нашу країну, можливо, продовжити лякати когось за кордоном і додатково мотивувати своє й без того зазомбоване населення.

Реклама:

Це не єдина брехня, яка вчора (14 грудня – ред.) лунала з вуст російського диктатора. В принципі, щоразу, коли він там відкривав рота, він брехав. Але разом із тим російський диктатор вчора зізнався у цілій низці воєнних злочинів і власне заявив, що має намір їх продовжувати.

Стосовно цифри угруповання – зараз понад 450 тисяч (окупантів воює проти України – ред.). Не та цифра, яку вчора озвучила людина, схожа на Путіна. Хіба що він порахував разом всіх ліквідованих загарбників, яких не забрали рашисти з поля бою. В такому ключі могла вийти інша цифра. У цілому – це пропаганда".

Деталі: Юсов також підтримав думку керівника ГУР Кирила Буданова про те, що станом на зараз у Кремлі не мають планів вести війну у 2025 році. Але додав, що за підсумками 2024 року плани РФ можуть бути скориговані. 

РЕКЛАМА:

Юсов переконаний, що для Росії був би не бажаним сценарій продовжувати війну довше, бо вже наступного року вплив санкцій стане відчутнішим. 

Цьому передувало: 14 грудня російський диктатор Володимир Путін на підсумковій пресконференції заявив, що на фронті в Україні нібито знаходяться 617 тисяч російських військових, з них 244 тисяч мобілізованих. Загалом, за словами Путіна, залучено 300 тисяч мобілізованих і 486 тисяч "добровольців".

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: