Український експорт: вікно відкривається?

Сійярто після зустрічі з Кулебою думку не змінив

Понеділок, 11 грудня 2023, 19:26
Сійярто після зустрічі з Кулебою думку не змінив
Петер Сійярто. фото Getty Images

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто у Facebook розповів про свої враження від зустрічі з українським візаві Дмитром Кулебою вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: У своєму дописі у Facebook Сійярто вкотре повторив тезу угорської влади про те, як із 2015 року Україна "постійно впроваджувала норми, які все більше обмежували права угорської національної спільноти".

Реклама:

Він підтвердив, що говорив із Кулебою передусім про майбутні рішення саміту Європейського Союзу щодо України, які, на думку Будапешта, "мають історичне значення для майбутнього всього ЄС".

 
Фото: Петер Сійярто / Facebook

"Пропозиція рішення є непідготовленою, і Єврокомісія майже не має уявлення про те, який вплив членство України в ЄС матиме на все об’єднання. Можна згадати хоча б нерозв’язані проблеми, спричинені попередніми рішеннями Єврокомісії щодо транзиту зерна або скасування дозволів для українських ваговозів", – написав голова угорського МЗС.

Серед інших тем обговорення було питання нацменшин і ухвалення Україною нового законодавства з урахуванням рекомендацій Ради Європи й Єврокомісії.

РЕКЛАМА:

"Безперечно, ми обидва залишаємося відданими подальшому розвитку двосторонніх відносин", – підсумував Сійярто.

Контакти між Києвом і Будапештом активізувались напередодні засідання Європейської ради 14-15 грудня, де мають розглянути рішення про відкриття переговорів про вступ із Україною та схвалення макрофінансової допомоги.

Серед іншого, президент Володимир Зеленський бачився з угорським прем'єром Віктором Орбаном у неділю на інавгурації президента Аргентини. А минулого тижня з Сійярто спілкувався телефоном керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

А втім, вже після цих переговорів Орбан телефонував головуючій у Раді ЄС Іспанії та переконував не виносити на обговорення саміту питання про відкриття переговорів з Україною. 

Читайте УП В Google News

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: