Пораненим військовим спростили проходження ВЛК: документи вже не треба возити особисто

П'ятниця, 1 грудня 2023, 11:56
Пораненим військовим спростили проходження ВЛК: документи вже не треба возити особисто
ілюстративне фото департаменту охорони здоров'я МВС

Для поранених військових спростили проходження військово-лікарської комісії (ВЛК), бійцям більше не треба возити документи особисто до військової частини після рішення ВЛК про відпустку або непридатність.

Джерело: пресслужба Міноборони

Дослівно: "Відтепер заклади охорони здоров’я можуть обмінюватися документами з військовими частинами й ТЦК та СП через систему електронного документообігу: довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва); постанову ВЛК про потребу у відпустці для лікування; постанову ВЛК про непридатність до військової служби; інші документи, необхідні для формування рішення ВЛК".

Реклама:

Деталі: Повідомляється, що вже зараз систему електронного документообігу розгорнуто у більшості військових частин, ТЦК та СП, а також у військових госпіталях і цивільних закладах охорони здоров’я, де поранені військовослужбовці проходять військово-лікарську комісію.

 

"Документи про рішення ВЛК щодо відпустки або про непридатність за станом здоровʼя в електронному вигляді до військової частини направить заклад охорони здоровʼя, а військовослужбовець після цього може одразу їхати до ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки", - пояснили в оборонному відомстві.

У свою чергу військова частина після опрацювання рішення ВЛК, надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до ТЦК та СП.

РЕКЛАМА:

Так само заклад охорони здоров’я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування висновку ВЛК з військової частини – наприклад довідку про обставини травми. Варто лише відправити електронний запит.

Для передачі електронних документів потрібно буде надати свою згоду на обробку персональних даних в закладі, звідки направлятимуться документи.

Якщо установа, до якої звернувся військовий, не має системи електронного документообігу, потрібно звернутись на гарячу лінію Міноборони за номером 0 800 500 442 та повідомити про цей випадок.

За надходженням такої інформації команда фахівців забезпечить вказаний заклад доступом до електронного документообігу і налагодить його роботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: