Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

ЗСУ отримали від ЄС другу партію собак-саперів

Четвер, 9 листопада 2023, 19:24
ЗСУ отримали від ЄС другу партію собак-саперів
ФОТО: ПРЕДСТАВНИЦТВО ЄС У ВАРШАВІ

Збройні Сили України отримали від Європейського Союзу другу партію собак-саперів, їх протягом двох місяців навчали поліцейські-кінологи. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на "Укрінформ"

Деталі: Собак – німецьких, бельгійських і нідерландських вівчарок – підготували в межах проєкту Генерального директорату Єврокомісії з питань міграції та внутрішніх справ і служби з питань інструментів закордонної політики ЄС.

Реклама:

Собаки-саперів протягом кількох місяців навчали відставні поліцейські-кінологи з країн ЄС, а їхня підготовка відбувалася у Фінляндії, Бельгії та Люксембурзі. Після навчання вони разом із опікунами прибули до Польщі, де їх і передали українським опікунам.

 
ФОТО: ПРЕДСТАВНИЦТВО ЄС У ВАРШАВІ

Собаки-сапери, яких передає Єврокомісія, забезпечуватимуться спеціальним взуттям, окулярами, жилетами, кормом на адаптаційний період до одного місяця. Вони додатково матимуть спеціальні пристрої, прикріплені до жилетів, для виявлення радіоактивних елементів.

Додатково в межах цього проєкту ЗСУ отримали кілька спеціальних дронів, які допомагатимуть виявляти міни та інші вибухові пристрої. Орієнтовний бюджет цього проєкту, який триватиме до 2025 року, становить три мільйони євро.

РЕКЛАМА:

Загалом Єврокомісія передасть Україні 50 спеціально навчених собак-саперів. Першу групу з дев’яти собак-саперів Україна отримала в березні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: