Російські військові вбили громадянина Грузії в окупованому Цхінвальському регіоні

Понеділок, 6 листопада 2023, 19:14

У понеділок в районі грузинського села Кірбалі Горійського муніципалітету поблизу розмежувальної лінії з невизнаною Південною Осетією російські військові вбили громадянина Грузії під час спроби затримання.

Джерело: "Європейська правда"; "Ехо Кавказу" з посиланням на Службу держбезпеки Грузії (СДБ)

Деталі: За даними спецслужби, інцидент стався 6 листопада на окупованій території під час спроби незаконного затримання. Ще один грузинський громадянин був незаконно затриманий.

Реклама:

"Активна комунікація ведеться з використанням усіх інструментів, доступних центральному уряду Грузії", – зазначили у СДБ.

Загиблий – літній місцевий житель. Інших подробиць поки що не повідомляють.

На інцидент вже відреагувала президентка Грузії Саломе Зурабішвілі.

РЕКЛАМА:

"Глибоко обурена смертельним розстрілом російськими окупаційними військами громадянина Грузії під час незаконного арешту. Цей кричущий напад на грузинську державність вкотре викриває справжню природу "брата-єдиновірця", – написала вона у себе в Twitter (X).

Вона закликала міжнародне співтовариство однозначно засудити дії Росії, яка "грубо і безсоромно порушила всі міжнародні норми".

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі висловив співчуття родичам загиблого.

"Інцидент ще раз підтверджує складну обстановку з безпекою на місцях і свідчить про важкі наслідки окупації, з яким доводиться стикатися і мирному населенню", – наводить його заяву телеканал Rustavi 2.

Гарібашвілі зазначив, що ведеться активна робота щодо якнайшвидшого звільнення незаконно утримуваного громадянина Грузії.

"Ми закликаємо міжнародну спільноту дати відповідну оцінку і відреагувати на інцидент, а представників окупаційного режиму – співпрацювати з усіма сторонами для встановлення та покарання винного", – додав він.

Нагадаємо, 1 листопада Грузія повідомила про випадок викрадення свого громадянина російськими військовими на межі з окупованими територіями Цхінвальського регіону (невизнаної Південної Осетії).

Випадки викрадення грузинських громадян у районах вздовж лінії розмежування з окупованими територіями є непоодинокими.  

Також РФ здійснює уздовж лінії розмежування так звану "бордеризацію" – демаркацію межі з окупованим Цхінвальським регіоном, при цьому заходячи за межу реальної лінії розмежування і відхоплюючи додаткові шматки з території, контрольованої офіційним Тбілісі.

Читайте також статтю "ЄвроПравди" до 15-ї річниці російсько-грузинської війни Незавершена війна: як Грузія шукає винного у поразці 2008 року та йде назустріч країні-окупанту

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: