Український експорт: вікно відкривається?

Reuters: Деякі держави ЄС проти жорсткої заборони на реекспорт до РФ у новому пакеті санкцій

Четвер, 30 листопада 2023, 18:53
Reuters: Деякі держави ЄС проти жорсткої заборони на реекспорт до РФ у новому пакеті санкцій
Колаж: Jose Martinez

Деякі держави-члени Європейського Союзу виступили проти того, щоб суттєво обмежувати реекспорт до Росії низки європейських товарів у 12-му пакеті санкцій.

Джерело: агентство Reuters із посиланням на шість поінформованих джерел, пише "Європейська правда"

Деталі: Згідно з пропозиціями, озвученими на засіданні постійних представників членів ЄС цього тижня, експортери з Євросоюзу будуть змушені заборонити реекспорт до Росії всіх товарів, що входять до переліку митних кодів Єврокомісії.

Реклама:

Деякі учасники зустрічі, яких джерела Reuters відмовились називати, вважають, що така кардинальна заборона може негативно вплинути на світову торгівлю і спричинити хаос для європейських компаній у всьому світі.

"Малому підприємцю в Бразилії довелося б виконувати контракти в такій складній системі... Дискусія повинна бути зосереджена на дуже важливих товарах", – цитує Reuters одне із джерел.

Крім того, учасники дискусії висловились за виключення з-під дії санкцій товарів для особистого користування через неодноразові випадки вилучення митниками на кордоні між Росією та ЄС таких речей, як зубна паста.

РЕКЛАМА:

Інше джерело Reuters cказало, що більшість країн на зустрічі послів не підтримали заборони на "будь-який переказ коштів" російськими юридичними особами або громадянами Росії, які проживають в Росії, за межі Євросоюзу без дозволу ЄС, критикуючи їх як "безглуздо обтяжливі".

Нагадаємо:

  • 15 листопада країнам-членам ЄС представили пропозицію щодо дванадцятого пакета санкцій проти Росії.
  • Пропозиція передбачає запровадження санкцій проти понад ще 120 фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету та територіальної цілісності України. Йдеться про представників військового, оборонного та ІТ-секторів РФ, а також "інших важливих економічних операторів".
  • Також Єврокомісія пропонує запровадити нові заборони на імпорт та експорт, а також заходи, спрямовані на посилення стелі ціни на нафту та протидію ухилянню від санкцій Європейського Союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: