Прикордонники попереджають про складнощі на кордоні зі Словаччиною

Четвер, 30 листопада 2023, 13:24
Прикордонники попереджають про складнощі на кордоні зі Словаччиною
"Вишнє Нємецке". ілюстративне фото з Вікіпедії

Державна прикордонна служба України попереджає про ускладнення руху, яке очікується перед пунктом пропуску "Ужгород" 1 грудня в зв'язку з наміром словацький перевізників заблокувати рух вантажівок на кордоні.

Джерело: ДПСУ

Дослівно: "За інформацією, що надійшла від Прикордонної поліції Словацької Республіки, Спілка перевізників Словаччини (UNAS) планує здійснювати блокування руху вантажного автотранспорту перед пунктом пропуску "Вишнє Нємецке", суміжному з українським пунктом пропуску "Ужгород", з 16.00 1 грудня 2023 року.

Реклама:

При цьому зазначається, що перевезення гуманітарної допомоги та військової допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів блокуватися не буде. Інші вантажі на виїзд зі Словаччини будуть пропускати в обмеженій кількості, по 4 вантажівки за годину.

З огляду на зазначене, просимо врахувати можливі ускладнення руху автотранспорту перед пунктом пропуску "Ужгород".

Деталі: Прикордонники зазначають, що про терміни завершення таких дій словацька сторона не повідомляла.

РЕКЛАМА:

Прикордонники України відстежуватимуть ситуацію, постійно уточнюватиметься взаємодія зі словацькими колегами щодо пропуску вантажного автотранспорту та категорії вантажів, які все ж будуть пропускатися через кордон, у т. ч. і на в’їзд до Словаччини.

У разі зміни ситуації Державна прикордонна служба України повідомлятиме про це на своїх інформаційних сторінках.

Передісторія:

  • Цього місяця представники UNAS уже блокували на годину пункт перетину кордону "Вишнє Нємецьке" зі словацького боку, висловивши солідарність із польськими мітингарями.
  • Вони вимагають від Брюсселя запровадити дозволи на перевезення для українських транспортних засобів, оскільки європейські компанії не можуть з ними конкурувати – це те саме, що вимагають протестувальники на кордоні Польщі з Україною.
  • Польські далекобійники розпочали свій протест 6 листопада, вимагаючи від ЄС відновити дозвільну систему для українських водіїв, які в'їжджають до Євросоюзу, і для водіїв із ЄС, які в'їжджають в Україну, за винятком гуманітарної допомоги і військових вантажів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: