Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Атака "Шахедів" 25 листопада: у Києві постраждав Патріарший собор УГКЦ

Неділя, 26 листопада 2023, 23:04
Атака Шахедів 25 листопада: у Києві постраждав Патріарший собор УГКЦ
Патріарший собор Воскресіння Христового, фото УГКЦ

Під час масованої атаки "Шахедів" на Київ в ніч на 25 листопада було пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ.

Джерело: департамент інформації УГКЦ

усі фото УГКЦ
усі фото УГКЦ

Деталі: Під час атаки один із "Шахедів" був збитий у Дніпровському районі Києва, неподалік Патріаршого собору Воскресіння Христового і резиденції глави УГКЦ. Ударна хвиля пошкодила двері та вибила вікна в соборі. Більших руйнувань зазнала багатоповерхівка поблизу храму.

Реклама:

"Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало", — розповів директор Будівельної дирекції при патріархові УГКЦ Василь Букатюк.

Окрім храму, за його словами, постраждала і резиденція глави церкви: "У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей".

 

Крім того, зафіксовано незначні пошкодження фасаду Патріаршого собору. На його території зібрали багато уламків безпілотника різного розміру.

РЕКЛАМА:
 

"В обмін на подарунки від святого Миколая матимемо оригінальні сувеніри", — зазначає Блаженніший Святослав.

Що передувало: У ніч на 25 листопада ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА – 75 "Шахедів", з них 74 було збито.

Внаслідок російської атаки у Києві постраждали 5 людей, серед них 11-річна дитина. У двох районах міста падіння уламків призвело до пошкоджень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: