Український експорт: вікно відкривається?

Орбан: Ситуація з угорською мовою на Закарпатті була кращою в СРСР, ніж в Україні

П'ятниця, 17 листопада 2023, 14:48
Орбан: Ситуація з угорською мовою на Закарпатті була кращою в СРСР, ніж в Україні
Віктор Орбан, фото AFP via Getty Images

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті за СРСР була кращою, ніж зараз за незалежної України.

Джерело: Віктор Орбан на засіданні Угорської постійної конференції (MÁÉRT) у п’ятницю, цитує "Європейська правда" з посиланням на RTL.hu

Деталі: Говорячи про становище угорців за кордоном, Орбан заявив, що в найгіршій ситуації нині перебувають закарпатські угорці в Україні.

Реклама:

Тут, за його словами, політичне керівництво йде шляхом, який ні до чого не веде і який Будапешт не може підтримати.

Пряма мова: "Я не перебільшую, коли скажу, що з угорською мовою та освітою ситуація за часів Радянського Союзу була кращою, ніж зараз за Української держави".

Деталі: Орбан заявив, що Угорщина надасть усю допомогу закарпатським угорцям, оскільки, за його словами, Україна "продовжує карати закарпатців", незважаючи на війну.

РЕКЛАМА:

Він також розкритикував Київ за те, що той нібито чітко не визначив своєї військової мети.

Пряма мова: "Дуже важко допомагати країні, яка веде війну без міжнародно визнаної військової мети".

Деталі: Угорський прем'єр заявив, що на останньому засіданні Євросоюзу він запропонував розробити "план Б" для України, який був би кращим, ніж продовжувати "теперішню безнадійну ситуацію", в якій тисячі гинуть у "християнсько-громадянській війні".

Чому це важливо: Останнім часом Угорщина активізувала свої погрози заблокувати початок переговорів про вступ України до ЄС через нібито утиски прав угорськомовної меншини в Україні.

Угорський уряд планує провести консультації з населенням, основним питанням яких буде підтримка членства України в ЄС. Це питання, як очікують, буде маніпулятивним.

Читайте також, чому ми програємо угорський "референдум" та що це змінить. Або дивіться коротке відео з поясненнями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: