Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Данілов про статтю в Time: Набір нісенітниць, "анонімами з ОП" мають зайнятися органи

Вівторок, 31 жовтня 2023, 17:55
Данілов про статтю в Time: Набір нісенітниць, анонімами з ОП мають зайнятися органи
ОЛЕКСІЙ ДАНІЛОВ. ФОТО "УКРІНФОРМУ"

На думку секретаря РНБО Олексія Данілова, автор нашумілої статті в журналі Time не володіє справжньою інформацією, повʼязаною з проведеннями Ставки або засідань військового кабінету, а відповідні органи мають з’ясувати, які саме люди з оточення президента Зеленського не вірять у перемогу України у війні.

Джерело: Данілов в ефірі УП live

Деталі: За словами секретаря РНБО, "нічого подібного описаного в статті, в коридорах влади не відбувається", зокрема засідання Ставки верховного головнокомандувача не проходять так, як описано в матеріалі.

Реклама:

Пряма мова: "Відносно того, що він (президент –ред.) з військової кімнати виходить-заходить. Це якась нісенітниця від людини, яка незрозуміло про що волає…

Засідання Ставки верховного головнокомандувача, засідання військових кабінетів у форматі ставки відбуваються постійно. Сьогодні відбулося 114-те засідання Ставки. На кожному засіданні Ставки президент приділяє максимальну увагу проблемам безпосередньо з фронту, тому що там беруть участь всі представники вищого військового керівництва. Розповідати, що там поспіхом хтось прийшов-пішов, це дивні речі.

По-друге я не розумію, звідки автор бере оці речі. У мене оця анонімність (джерел видання в ОП –ред.) викликає багато питань. Якщо в тебе є якась позиція, якщо ти вважаєш, що наша країна не може здобути перемогу, то ти не маєш права знаходитися біля нашого президента…

РЕКЛАМА:

Ця анонімна підкилимність робить величезну шкоду перш за все нашій країні…

Я думаю, що наші органи мають дати відповідь, що ж це за аноніми, які не вірять в нашу перемогу, а перебувають поруч із президентом".

Деталі: За словами Данілова, зокрема стосовно втрат України у війні, автор статті користується російськими наративами.

"Я хочу сказати: ми розуміємо, які наші втрати, і те, що він там написав, не відповідає дійсності від слова зовсім", – додав секретар РНБО.

При цьому Данілов наголосив, що стан війни – час коли вирує багато емоцій, є багато чутливої інформації та висловлювань "на нервах".

Він також зазначив, що вже були випадки корекції поданих матеріалів, уточнення позиції і так далі.

За словами секретаря РНБО, головне – в жодному разі не зробити так, щоб подібні публікації шкодили нашій країні, або цими меседжами могли маніпулювати вороги України.

Що передувало: Американський журнал Time опублікував статтю щодо проблем, з якими стикається президент Володимир Зеленський під час війни, починаючи від ситуації на фронті та міжнародної підтримки, і закінчуючи боротьбою з корупцією.

Посилаючись на членів оточення президента, автор статті Саймон Шустер зазначає, що після останнього візиту до США Зеленський почувається "розлюченим".

Мовляв, на другому році війни у Зеленського вже не зберігся "звичний блиск його оптимізму, його почуття гумору, його схильність оживляти зустрічі у військовій кімнаті жартом або непристойним жартом". "Тепер він заходить, отримує останні новини, віддає накази і виходить", - стверджує зокрема автор з посиланням на одного з давніх членів його команди.

Автор написав, що дехто з оточення Зеленського переконаний, що президент "обманює себе". "У нас немає варіантів. Ми не виграємо. Але спробуйте йому це сказати", - сказав неназваний представник автору матеріалу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: