Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам: на Одещині затримали перевізника

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 14:58
Допоміг незаконно виїхати за кордон 18 чоловікам: на Одещині затримали перевізника
фото поліції

В Одеській області поліцейські затримали підприємця-перевізника, який організовував незаконний виїзд чоловіків призовного віку за межі України.

Джерело: Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції, прокуратура Одещини

Деталі: До організації незаконної схеми причетний місцевий підприємець, який займається міжнародними пасажирськими перевезеннями. Він допомагав чоловікам призовного віку виїхати до Румунії та Молдови через різні пункти пропуску.

Реклама:
 

Підприємець фіктивно влаштовував їх водіями та вносив відповідні дані до інформаційної бази "Шлях". У якості резервних водіїв міжнародних рейсів чоловіки безперешкодно виїжджали за межі країни. В ході слідства правоохоронці встановили, що упродовж червня 2022 року – травня 2023 року за такою схемою незаконно виїхали 18 чоловіків віком від 23-х до 57-ми років.

19 жовтня в Ізмаїлі чоловіка затримали. Також провели обшуки за місцями мешкання підприємця та осіб, які можуть бути причетні до оборудки, в офісних приміщеннях підприємства.

На підставі отриманих доказів підприємцю-перевізнику повідомили про підозру за ч. 1 та 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 1 та 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА:
 
фото прокуратури

Вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.

У поліції наголошують, що за незаконний підробіток на підозрюваного може чекати до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: