Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

ЗСУ намагаються розширити клин біля Роботиного, щоб іти далі – NYT

Середа, 6 вересня 2023, 11:09
ЗСУ намагаються розширити клин біля Роботиного, щоб іти далі – NYT
скрін з мапи deepstate

Українські військові намагаються розширити плацдарм в районі селища Роботине Запорізької області для подальшого просування на південь. 

Джерело: The New York Times із посиланням на військових аналітиків та моніторингову групу Black Bird Group

Деталі: За даними військових аналітиків, останніми днями українська армія бореться за прорив російських позицій біля села Вербове, приблизно за шість миль (9,6 км) на схід від села Роботине.

Реклама:

Організація Black Bird Group, яка аналізує супутникові знімки і контент з соціальних мереж, повідомила в понеділок, що українські солдати подолали перешкоди на шляху до бойових позицій російської піхоти на околицях Вербового. 

Речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун раніше повідомляв, що російські окопи і бліндажі, з якими зараз стикаються українські військові під Вербовим, "не такі сильні", як на першій лінії оборони. Водночас він додав, що просування ускладнюють мінні поля. 

Військові аналітики, з якими поспілкувалося видання, припускають, що Росія, можливо, посилила свою оборону за межами Роботиного додатковими військами.

РЕКЛАМА:

Вони зазначають, що наступ українців на схід до Вербового має на меті розширити "отвір" у російській обороні. Це критично важливо, оскільки "просування по вузькому коридору може зробити війська вразливими до контратак з флангів". Ширший "отвір" також дозволить українським військам залучити більше техніки і особового складу для підтримки подальшого просування на південь.

 
скрін з мапи deepstate

Стратегічною метою цього наступу є місто Токмак, яке розташоване приблизно за 15 миль (понад 24 км) на південь від Роботиного. Щоб досягти його, українським військам доведеться повністю прорвати оборону навколо Вербового, а потім подолати додаткові шари оборони. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: