Отримай персональний Сертифікат Клубу УП від

Побиття чоловіка у військкоматі Самбора: його затримали на кордоні перед цим

Середа, 20 вересня 2023, 14:30
Побиття чоловіка у військкоматі Самбора: його затримали на кордоні перед цим
СКРІН З ВІДЕО В АНОНІМНИХ TELEGRAM-КАНАЛАХ

Чоловіка, якого тиждень утримували і катували у військкоматі Самбора на Львівщині, перед цим затримали на спробі нелегально перетнути кордон із Польщею.

Джерело: радниця зі стратегічних комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі національного телемарафону

Пряма мова: "Наразі потерпілий перебуває на обстеженні в лікарів. Це людина, яка родом з Харківщини, призовного віку. Виявилося, що його затримали на кордоні з Польщею. Він намагався нелегально перетнути кордон. Відповідні служби склали протокол про порушення правил перетинання держкордону. 

Реклама:

… Його спіймали, запропонували піти в ТЦК та стати на облік, бо він є військовозобов’язаним. В самому ТЦК йому радили пройти ВЛК і піти служити. Він відмовився. Те, що на відео, є продовженням розвитку цих подій. 

Але це не виправдовує тих працівників ТЦК, які вчинили фізичне насилля". 

Деталі: Сапьян наголосила, що за незаконне порушення кордону передбачена адміністративна відповідальність, і чоловік мав лише заплатити штраф. 

РЕКЛАМА:

Вона також повідомила, що готується оголошення військовим підозр за статтями про незаконне позбавлення волі, катування та перевищення військовою особою повноважень. За її словами, їм може загрожувати 5-10 років позбавлення волі.

На думку Сапьян, підозру оголосять до кінця цього дня. Далі обиратимуть запобіжний захід. Вона припустила, що це буде утримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

Передісторія: 

  • Вдень 19 вересня в соцмережах пишири низку відеозаписів, на яких людина у військовій формі б'є чоловіка у цивільному. Постраждалий заявляв, що він з Харкова, а в ТЦК його незаконно утримують вже шосту добу. Він публікував відео після побиття і просив допомоги.
  • Тримаючи пістолет, військовий погрожував людині в цивільному, що того "кинуть у багажник і закопають". Йому та ще одному чоловіку, який приховано знімав цей інцидент на камеру, він сказав "підніматись", а потім додав, що їх не буде шукати навіть поліція. У приміщенні також знаходились ще щонайменше двоє чоловіків у формі, які не зупинили побиття. 
  • Через кілька годин після оприлюднення відео Львівський облвоєнкомат та ДБР повідомили, що проводять розслідування.
  • Зранку 20 вересня ДБР повідомило, що затримало заступника начальника військкомату в місті Самбір на Львівщині та військового-водія, які тиждень утримували у ТЦК чоловіка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: