Зеленський: Байден міг би закінчити війну ціною України й за 5 хвилин, але ми б не погодилися

Неділя, 9 липня 2023, 22:13
Зеленський: Байден міг би закінчити війну ціною України й за 5 хвилин, але ми б не погодилися
Зеленський і Байден у Києві, фото ОП

Президент Володимир Зеленський заявив, що президент США Джо Байден міг би закінчити війну в Україні за 5 хвилин, якби йшлося про здачу українських територій, але наша країна б не погодилася на це.

Джерело: Зеленський в інтерв’ю ABC News

Деталі: Президент вкотре прокоментував слова експрезидента США Дональда Трампа, який обіцяв закінчити війну в Україні за 24 години, нагадавши, що той уже мав такий шанс, перебуваючи на посаді президента США в той час, як в Україні йшла гібридна війна.

Реклама:

Пряма мова: "Одне лише бажання припинити війну – це прекрасно. Але це бажання має ґрунтуватися на якомусь реальному досвіді. Що ж, схоже на те, що Дональд Трамп свого часу вже мав ці 24 години. Ми були у стані війни, не повномасштабної війни, але ми були у стані війни, і, як я припускаю, він мав цей час у своєму розпорядженні, але у нього, мабуть, були якісь інші пріоритети.

Якщо ми говоримо про те, щоб закінчити війну ціною України, тобто змусити нас відмовитися від наших територій, ну, я думаю, що таким чином Байден міг би закінчити її навіть за п'ять хвилин. Але ми б не погодилися".

Більше деталей: Зеленський також відповів тим американцям, які скептично ставляться до продовження допомоги Україні та хочуть зосередитися на внутрішніх проблемах.

РЕКЛАМА:

"Я ціную тих, хто каже, що ви зробили достатньо. Повірте мені, незважаючи ні на що, я ціную допомогу. Щодо слова "достатньо", то ми, українці, не відрізняємося надмірними апетитами. Нам достатньо нашої перемоги", - сказав він.

При цьому Зеленський заявив про "небезпечні сигнали" щодо скорочення допомоги Україні.

На питання, чи стурбований він майбутніми президентськими виборами в США і продовженням допомоги, Зеленський сказав: "Це внутрішнє, внутрішньополітичне питання. Це вирішуватимуть американці, і я не хотів би втручатися. Але для нас важливо зберегти двопартійну підтримку України... Ми розуміємо, що є певні небезпечні сигнали, які надходять від окремих політиків США щодо скорочення допомоги Україні".

Передісторія:

  • 26 березня 2023 року експрезидент США та ймовірний кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв своїм виборцям завершити війну в Україні за 24 години після свого обрання на другий президентський термін. Пізніше він також повторював цю тезу.
  • 13 травня Зеленський нагадав, що Трамп, який обіцяв закінчити війну Росії проти України за 24 години, раніше не закінчив її ще до повномасштабного вторгнення.
  • 3 червня Зеленський зазначив, що "не зрозумів" слова Трампа про те, що він би завершив повномасштабну війну за одну добу, посадивши Київ і Москву за стіл переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: