Резніков: Касетні боєприпаси змінять правила гри в боротьбі проти Росії

Середа, 12 липня 2023, 12:56
Резніков: Касетні боєприпаси змінять правила гри в боротьбі проти Росії
Олексій Резніков. фото з Facebook політика

Київ вважає, що використання касетних боєприпасів дасть змогу змінити правила гри в боротьбі з російськими військами.

Джерело: міністр оборони Олексій Резніков у кулуарах саміту НАТО, цитує Politico

Деталі: Виступаючи в кулуарах саміту НАТО, міністр відкинув несхвалення деяких країн і гуманітарних груп щодо ухваленого минулого тижня урядом США рішення про постачання Україні цієї спірної зброї.

Реклама:

Резніков підкреслив, що застосування цієї зброї буде обмежено неміськими районами на території України. За його словами, партнери України також будуть проінформовані про застосування і дію касетних боєприпасів.

Пряма мова: "Коли ми отримали в травні 2022 року 155-міліметрові артилерійські системи, це стало переломним моментом (в оригіналі "game changer" -ред.). У липні ми отримали різні типи (реактивних систем залпового вогню), це стало наступним кроком уперед... І я сподіваюся, що касетні боєприпаси (стануть) наступним проривом як зброя або боєприпаси для звільнення наших тимчасово окупованих територій".

Деталі: Касетні бомби заборонені в багатьох країнах, але не в США, Україні та Росії. Ці боєприпаси скидають розривні бомби для знищення солдатів супротивника на великій території, однак боєприпаси, що не розірвалися, можуть становити довгострокову загрозу для цивільного населення.

РЕКЛАМА:

Росія застосовує свої касетні боєприпаси проти України з моменту свого повномасштабного вторгнення в країну понад рік тому.

У липні 2023 року міжнародні правозахисники з Human Rights Watch звинуватили Україну в застосуванні касетних боєприпасів, що, мовляв, призвело до жертв серед цивільного населення.

Передісторія:

  • Пентагон розкрив подробиці нового пакета військової допомоги України на $800 млн.
  • У новому пакеті військової допомоги США присутні так звані удосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (касетні боєприпаси).
  • Президент Володимир Зеленський подякував США за надання Україні нового пакету оборонної допомоги.
  • Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна зобов'язується використовувати касетні боєприпаси, дотримуючись п'яти принципів, серед яких - неможливість використовувати їх у містах і на території Росії, а також вестиме облік зон уражень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: